Skip to Content

4 Narsisti-tyyppiä, Jotka Viehättävät Empaatteja

4 Narsisti-tyyppiä, Jotka Viehättävät Empaatteja

Jokaisessa narsistissa on jotain järjettömän vastustamatonta, jotain, joka imee sinut sisään ja kuluttaa sinut – kuin musta aukko.

He lumoavat sinut heidän täydellisellä käyttäytymisellään ja eleillään. Sen jälkeen, kun he ovat langettaneet loitsunsa sinuun, he ovat valmiita hyökkäykseen. Silloin he näyttävät heidän oikeat kasvonsa – silloin, kun se on liian myöhäistä ja liian vaikeaa paeta.

He pureskelevat tunteitasi ja myöhemmin he sylkäisevät ne ulos, jättäen sinut täysin tuhotuksi ja epävarmaksi.

Joten kysymys kuuluu, miksi nämä kaksi ihmistyyppiä, narsisti ja empaatti, viehättyvät toisistaan niin vahvasti?

Ehkä siksi, että empaatit ovat niin herkkiä, että he joutuvat näiden emotionaalisten vampyyrien kohteiksi – nämä viehättävät heitä niin paljon positiivisella energiallaan, jolla narsistit ruokkivat itseään. Ehkä tämä on tapa tasapainottaa elämää.

Empaatit ovat alttiita huolehtimaan muista ja parantamaan heitä. He eivät mahda itselleen mitään, kun yrittävät tehdä väärästä oikeaa. Sillä tavoin he viehättyvät narsisteista – he haluavat parantaa heidät ja auttaa heitä. Juttu on siinä, että he päätyvät ainoastaan satuttamaan itseään.

Kaikkein tärkein asia, jonka jokaisen empaatin tulee ymmärtää, on se, että he eivät koskaan voi oikeasti parantaa narsistia ja lopettaa heidän narsistisia mielen pelejä. Tämän voi tehdä vain narsisti itse.

Suojele empaattista persoonallisuuttasi väistämällä luoti alusta lähtien. Sen sijaan, että seurustelet narsistin kanssa ja lankeat hänen ansaansa, näe heidät oikein alusta asti. Opettele tunnistamaan eri narsisti-tyypit suojellaksesi itseäsi tulevaisuudessa.

On kaksi päätyyppiä narsisteissa; Haavoittuva ja haavoittumaton

Haavoittuvat narsistit ovat hyvin herkkiä ja särkyviä syvällä sisällään. Heidän suurin pelkonsa on hylkääminen ja torjuminen, joten he tekevät mitä tahansa suojellakseen itseään. He asettavat maskinsa ylleen siinä toivossa, että he olisivat jotain sellaista, joita he ihannoivat. Siinä prosessissa heissä ei ole yhtään empaattisuutta toisia kohtaan. He ovat kyvyttömiä osoittamaan rakkautta muille.
Heidän suurin aseensa sinua vastaan ovat pelit, joita he pelaavat. Yksi näistä peleistä, joita narsistit pelaavat on henkinen manipulaatio. He käyttävät jokaisen syyn, jonka keksivät, ajaakseen sinut henkisesti nurkkaan. He saavat sinut uskomaan asioita, jotka eivät ole totta.

Haavoittumattomat narsistit edustavat perinteistä kuvaa narsistista – sellaisen, jonka jokainen kuvailee narsistiksi. Sellainen ihminen on äärimmäisen itsevarma eikä välitä kenestäkään muusta, kuin itsestään. He etsivät valtaa ja kunniaa. He eivät ihaile muita kuin itseään. Heidän suurin ongelmansa on se, että he ajattelet olevansa jumalaisia olentoja, jotka ovat kaikkien muiden yläpuolella.

Nämä kaksi narsisti-tyyppiä jakautuvat alatyyppeihin: helposti rakastuviin, kompensoiviin, elitistisiin ja pahanlaatuisiin narsisteihin.

Helposti rakastuvat narsistit ovat usein onnenonkijoita ja oikeita sydäntensärkijöitä. He käyttävät sinua saadakseen asiat, joita he haluavat, ja se on raha ja seksi. Kun kerran lankeat heidän voimansa alle ja annat heille heidän haluamansa, he kyllästyvät pian sinuun ja hylkäävät kuin käytetyn mopin – eivät välitä, edes tipan vertaa, sinun tunteistasi.

He ovat ylitsepursuavan itsevarmoja ja usein äärettömän viehättäviä, mutta sisältä he ovat pelkkää tyhjää. Ainoa asia, jota he haluavat, on tyydyttää itsensä ja täyttää omat tarpeensa.

Kompensoivat narsistit ovat erittäin hyviä valehtelijoita. He haluavat korvata kaikki ne asiat, joita he eivät koskaan saavuttaneet, joten he valehtelevat saavutuksistaan, esittäen itsensä paljon enempänä, kuin he oikeasti ovat. Ongelma on siinä, että he ovat niin hyviä valehtelemaan, ettet näe valheiden läpi.

He ovat usein henkisesti epävakaita ihmisiä, jotka kaipaavat lähelleen ego-buustereita. Nämä ihmiset ovat niitä parisuhteessa, jotka antavat valheellisia kohteliaisuuksia. Tämän tyypin narsistit eivät siedä kritiikkiä ja se on yksi syy, miksi he haalivat henkisesti epävakaita yksilöitä olemaan heidän ’tukenaan’.

Elitistiset narsistit ovat varmoja siitä, että he ovat parhaita, vaikka heidän menneisyytensä puhuisi toista. Heillä ei ole vakaata pohjaa ajatella, että he ovat parempia kuin muut, mutta silti ajattelevat niin.

Heillä on tarve tuoda esiin heidän älykkyyttään, tehdä itsestään parempia ja mikä pahinta koko tilanteessa on se, että he osaavat tämän tehdä hyvin.

Pahanlaatuiset narsistit ovat psykopaattina olemisen rajoilla. He eivät ole kiinnostuneita siitä, mikä on oikein ja mikä väärin. He tekevät kirjaimellisesti kaiken sen, mitä haluavat eivätkä he tunne minkäänlaista armoa.

He ovat äärimmäisen ylimielisiä ja kärsivät jumala-kompleksista, ajatellen, että he ovat ainoita, joilla on merkitystä ja että he ovat kaikkien muiden yläpuolella.

Tämän tyyppisiä ihmisiä sinun empaattina tulee varoa. On parempi, jos osaat tunnistaa heidät alusta asti, etkä anna heidän häijyn ja vaarallisen kehän sulkea sinua sisään – kun he yrittävät kääriä sinut pikkusormensa ympärille.