Skip to Content

22 Asiaa, Jotka Vain Narsistin Emotionaalisesti Hyväksikäyttämät Naiset Ymmärtävät

22 Asiaa, Jotka Vain Narsistin Emotionaalisesti Hyväksikäyttämät Naiset Ymmärtävät

1. Paraneminen kestää helvetin kauan, koska narsistin seurustelun jälkiseuraamuksia ei voi välttää. Kipua on mahdotonta välttää, ja tiedät sen, joten hyväksyt sen.

2. Itsetuntosi menee hukkaan. Tunnet itsesi täysin eksyneeksi. Kun narsisti on lopettanut kanssasi, tunnet itsesi yksinkertaisesti sanottuna paskaksi – kykenemättömäksi jatkamaan elämääsi, kykenemättömäksi tunnistamaan itseäsi.

3. Ennen kuin hän astui elämääsi, olit normaali tyttö, mutta kun hän on lopettanut kanssasi, menetät arvokkuutesi; menetät tunteen siitä, kuka kerran olit.

4. Yrität piilottaa tuskasi. Yrität peittää sen, että mikään tässä maailmassa koskettaa sinua, mutta epäonnistut joka kerta. Olet äärimmäisen haavoittuvainen, etkä voi piilottaa sitä.

5. Tunnet itsesi näkymättömäksi, koska hän vakuutti sinut siitä, että olet mitätön.

6. Silmäsi kertovat totuuden siitä, miltä sinusta tuntuu. Voit esittää tekohymyä, mutta silmäsi ovat täynnä surua.

7. Et hymyile enää siksi, että haluat, vaan koska sinun on pakko. Tiedät, että ihmiset ovat huolissaan sinusta, joten hymyilet helpottaaksesi heitä. Et ole hymyillyt vilpittömästi pitkään aikaan. Ja se on vain hinta, joka sinun on maksettava siitä, että olet tekemisissä narsistin kanssa.

8. Olet varuillasi. Et halua puhua tapahtuneesta. Tunnemuurien rakentaminen ympärillesi on ainoa asia, jonka voit tehdä tunteaksesi olosi turvalliseksi. Tarvitset suojelua, ja toistaiseksi olet ainoa henkilö, joka voi tehdä sen.

9. Narsistin seurustelu ei tule ilman kustannuksia. Olet koko ajan masentunut ja ahdistunut, etkä ollut sellainen alussa. Se on sivuvaikutus, jonka saat, kun olet myrkyllisessä suhteessa.

10. Et voi käydä toipumisprosessia läpi yksin. Vain vilpittömimmät ystävät pysyvät mukana tuon ajanjakson läpi. Vain ihmiset, jotka aidosti välittävät sinusta, ovat loputon tukesi. Hyväksy heidän apunsa; se on helpompaa.

11. Et enää usko ihmisissä olevaan hyvään. Koska olet langennut hänen ansaansa, et luota kehenkään. Kun katsot ympärillesi, näet vain ihmisiä, jotka haluavat satuttaa sinua. Näet vain hänet, minne ikinä menetkin.

11. Sinua ei tarvitse tuomita. Tiedät tehneesi virheen. Tarvitset nyt vain ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Tuska ei katoa noin vain, ja kenellä tahansa, joka sanoo: “Hoidetaan se jo!”, ei ole aavistustakaan siitä, mitä käyt läpi.

12. Et vieläkään pysty nielemään sitä, mitä sinulle tapahtui. Et vieläkään usko sitä. Kaikki tuntuu pahalta unelta, josta heräät hetkenä minä hyvänsä.

13. Tarvitset hyväksyntää. Tarvitset rohkaisua. On vaikea päästä irti todellisuudesta, jossa olet elänyt niin kauan. On vaikea olla odottamatta, että jotain pahaa tapahtuu. Olet elänyt elämäsi sillä tavalla, ja on mahdotonta painaa nollausnappia vain päivässä tai kahdessa.

14. Et luota ihmisiin. Henkilö, johon olit eniten yhteydessä, on henkilö, joka petti sinut eniten. Aina kun tapaat jonkun uuden, olet epäileväinen. Joka kerta, kun joku tekee sinulle jotain mukavaa, odotat hintaa, jonka joudut maksamaan.

15. Tällä hetkellä et osaa rakastaa. Olet kolhiintunut, ja rakkaus on jotain niin kaukana siitä, mitä tiedät. Pelkäät pitää kenestäkään, saati oikeasti tuntea rakkautta.

16. Yrität välttää emotionaalista kärsimystä, joten pyydät koko ajan anteeksi. Pyydät anteeksi silloinkin, kun sinun ei tarvitse pyytää anteeksi. Kun seurustelet narsistin kanssa, se oli kaikki, mitä sinun piti sanoa pelastaaksesi itsesi rangaistukselta. Sinun piti olla paha poika. Pyydät anteeksi pienintäkin asiaa, koska olet edelleen niin epävarma.

17. Piilottelet tunteitasi, koska pelkäät, että joudut maksamaan hinnan siitä, että tunnet jotain. Mitä enemmän näytit tunteitasi suhteessa narsistiin, sitä huonommin hän kohteli sinua.

18. Pelkäät, että vaikutat takertuvalta, riippuvaiselta tai liian tunteelliselta. Niinpä valitset helpomman tien ja pullotat tunteitasi. Pidät kaiken itselläsi.

19. Yhtenä päivänä haluat olla yksin ajatustesi kanssa, ja seuraavana päivänä tuo yksinäisyys tukahduttaa sinut. Mielialasi vaihtuu muutamassa tunnissa.

20. Tarvitset jonkun olevan tukenasi. Jonkun, joka vakuuttaa, että kaikki menee hyvin. Olet vahva nainen, ainakin joskus olit, mutta nyt tarvitset jonkun suojelemaan sinua, kunnes pääset taas jaloillesi. Kunnes saat takaisin vanhan itsesi.

21. Tarvitset jonkun, joka todella pitää lupauksensa, jotka hän on sinulle antanut. Tarvitset jonkun, joka vihdoin asettaa sinut etusijalle, kun olet asunut pohjalla niin kauan. Sinun täytyy olla tärkeä; sinun täytyy tuntea olevasi elossa.

22. Älä pelkää. Pelokkaiden kasvojen alla piilee hyvä tyttö. Siellä on tyttö, joka osaa rakastaa koko sydämestään. Mutta hän on nyt peloissaan. Auta häntä näyttämällä, että kaikki pahat asiat menevät lopulta ohi. Se vain vie aikaa. Paljon aikaa.