Skip to Content

7 Narsistista Piirrettä, Joita Et Ehkä Tunnista Heti

7 Narsistista Piirrettä, Joita Et Ehkä Tunnista Heti

Kukaan meistä ei koskaan ajattelisi voivansa päätyä narsistiseen puolisoon. Koska kun sinä unelmoit unelmiesi miehestä, et todellakaan näe häntä narsistina.

Mutta joissain tapauksissa käy niin, että unelmamiehemme on narsisti.

Ehkä ensin et ole tietoinen hänen piirteistään, mutta jos kiinnität häneen hieman enemmän huomiota, näet, että hän ei ole niin upea kuin esittää olevansa.

Tässä on joitain yleisimpiä narsistin piirteitä, joita monet naiset eivät tunnista aluksi, mutta niistä tulee suuri ongelma myöhemmin parisuhteessa.

1. Hän valehtelee

Ollaan rehellisiä – on ok valehdella joskus. Kukaan ei ole kuollut muutaman valkoisen valheen vuoksi.

Mutta ongelma tulee siinä, kun puolisosi valehtelee sinulle koko ajan. Se on ongelma, kun et ole varma siitä, puhuuko hän totta vai ei.

Ja se on päivänselvää, ettet voi elää tuollaisen miehen kanssa. Sinä et voi elää pelossa, että hän tekee pahoja asioita sinulle. Ja kun hän on kanssasi, hän esittää itse enkeliä.

Tämä on yksi yleisimmistä narsistin piirteistä, mutta ihmiset yleensä huomaavat tämän liian myöhään.

Joten jos näet, ettei miehesi ole sinulle täysin rehellinen, pidä tätä varoitusmerkkinä siitä, että jokin on pielessä. Ja mitä vain teetkin, älä anna hänen pelleillä kanssasi.

2. Hän manipuloi

Kun olet rakastunut, ajattelet rakkaasi olevan enkeli, joka ei koskaan satuttaisi sinua.

Mutta enkelin maskin alla voi usein olla piilossa paholaisen kasvot – paholaisen, joka tietää, kuinka saada haluamansa käyttämällä tunteitasi ja rakkauttasi hyväkseen.

Narsistit käyttävät tätä tekniikkaa hyvin taitavasti. Kun he haluavat manipuloida sinua, he tekevät sen ilman, että koskaan ymmärrät sen tapahtuvan.

He kertovat sinulle, että he rakastavat sinua ja että sinun tulee tehdä jotain heidän vuokseen. Tällä tavalla he saavat haluamansa ja he eivät tunne armoa loukatessaan sinua.

Joten jos huomaat mitään merkkejä manipuloinnista, katkaise tämä ajoissa, koska se saattaa olla liian myöhäistä, kun rakastut.

3. Hän ei tunne empatiaa

Kun ryhdyt parisuhteeseen jonkun uuden kanssa, et voi nähdä heidän oikeita kasvojaan. Vain kun vietät aikaa hänen kanssaan, opit tuntemaan hänet paremmin.

Jos huomaat aluksi, että miehelläsi ei ole empatiakykyä, ehkä sinä vain ajattelet, että häntä on satutettu liian monta kertaa ja että hän yrittää suojella itseään siltä.

Mutta jos tämä jatkuu myöhemminkin ja jos hän ei koskaan osoita mitään empatiaa sinua tai ongelmiasi kohtaan, silloin sinulla on ongelma.

Miehesi selvästikin vain esittää, että hänellä on joitain ongelmia saadakseen sinut säälimään häntä.

Tämä on narsistien yleinen taktiikka, kun he vakuuttavat uhriaan, että heillä on ollut rankka elämä ja että heidän tulee peittää tunteensa estääkseen itseään sattumasta uudelleen.

4. Hänellä ei koskaan ollut oikeaa parisuhdetta

Jos miehesi sanoo, ettei hänellä koskaan ollut oikeaa parisuhdetta, koska kukaan ei pystynyt ymmärtämään häntä, sinun tulisi tietää jonkin olevan pielessä.

Tarkoitan, että voi tapahtua niin, että joku ihminen ei ymmärrä sinua, mutta jos useimmat heistä ajattelee sinusta samoin, ongelma on sinussa eikä heissä.

Se tarkoittaa sitä, että miehesi ei voi luoda pysyvää parisuhdetta kenenkään kanssa hänen narsististen piirteidensä vuoksi, jotka saavat hänet aina näyttämään uhrilta, siltä, joka tarvitsee eniten apua.

Tällainen mies ei koskaan ymmärrä sinun ongelmiasi tai näe vaivaa tehdäkseen sinusta onnellisen. Tällainen mies rakastaa vain itseään eikä hän voi hallita sitä.

5. Hän ajattelee olevansa voittamaton

Ehkä et huomaa sitä aluksi, mutta narsisti haluaa aina ottaa kunniaa asioista, joita hän ei tehnyt.

Hän ajattelee olevansa voittamaton ja että sinä olet oikeastaan onnekas, että hän valitsi sinut puolisokseen. Hän ei ymmärrä, että me olemme kaikki samanlaisia ja meillä on samat oikeudet.

Hänen päässään hän on erityinen ja sen vuoksi ansaitsee erikoiskohtelua kaikkialla, mihin hän menee.

Ja kun päädyt parisuhteeseen tällaisen miehen kanssa, sinä menetät totaalisesti itsesi yrittäessäsi tehdä hänestä onnellisen.

Hän ylläpitää kuvaansa ja pyytää aina tarpeitaan tyydytetyksi ja sinä olet aina se, joka on aina siinä häntä varten tekemässä kaiken mitä hän haluaa.

Ja se ei ole sellaista kohtelua, mitä ansaitset etenkään siltä, jota sinä rakastat eniten.

6. Hän on passiivis-aggressiivinen

Me kaikki olemme joskus passiivis-aggressiivisia monien asioiden vuoksi, joita meille tapahtuu. On aikoja, jolloin tunnet kuin maailmasi romahtaisi ja sinä reagoit tähän näin.

Mutta jos huomaat miehesi käyttäytyvän näin aina, sinun tulisi tietää, ettei kaikki ole kunnossa.

Tämä ei ole normaalia käyttäytymistä eikä sinun tulisi sietää tällaista sontaa sen vuoksi, että rakastat häntä.

Totta puhuen jos hän sanoo rakastavansa sinua niin paljon, hän ei koskaan tekisi näin sinulle. Tämä on jotain, jota sinun ei tulisi unohtaa ja jos näin alkaa tapahtua, se vain pahenee ajan myötä.

Sinun tulee tietää, että tällaiset ihmiset eivät koskaan muutu ja vaikka sinä pyytäisit sitä teidän molempien vuoksi, hän ei tee sitä, koska hän ei välitä toisista tippaakaan.

7. Hän on ylimielinen ja loukkaava

Sitä tapahtuu kaikille, että olemme joskus ylimielisiä, etenkin jos emme ole hyvällä tuulella.

Mutta jos miehesi käyttäytyy tällä tavoin joka päivä eikä hän yritä muuttaa käytöstään, silloin sinulla on vakava ongelma.

Kuvittele, miltä tuntuisi olla jonkun kanssa, joka on vihainen maailmalle koko ajan ja on loukkaava, jos asiat eivät mene hänen haluamallaan tavalla.

Ja pahin asia on se, että on vain ajan kysymys, milloin hän alkaa käyttäytyä loukkaavasti sinua kohtaan.

Ja tämä ei ole sellaista, mitä tarvitset elämääsi. Sinä tarvitset rakastavan ja huolehtivan miehen – et sellaista, joka käyttää sinua nyrkkeilysäkkinään auttaaksesi häntä purkamaan turhautumistaan.

Luota minuun, jos huomaat tällaisia merkkejä, sinun tulisi juosta niin kauas kuin pystyt, koska tällainen mies ei koskaan tule antamaan sinulle tarvitsemaasi rakkautta.