Skip to Content

7 Asiaa, Joihin Tyydyin Kerran (Eikä Se Tule Tapahtumaan Enää Uudelleen)

7 Asiaa, Joihin Tyydyin Kerran (Eikä Se Tule Tapahtumaan Enää Uudelleen)

1. Kurjat ystävät

Monella meillä on ollut noita ystäviä, jotka soittavat meille vain silloin, kun heillä ei ole mitään parempaa – tai ketään parempaa – tekemistä. Tai ne ovat niitä ihmisiä, jotka syyttävät aina jotenkin sinua heidän omista virheistään. Nuo ovat kurjia ystäviä eivätkä he ansaitse sijaa sinun elämässäsi.

Sinä tyydyit kurjiin ystäviin silloin, kun olit nuorempi, mutta sinun ei tarvitse tehdä sitä enää. Sinä olet aikuinen ihminen nyt etkä tarvitset jotain sellaista ihmistä, joka saa sinut tuntemaan olosi huonoksi ja joka vai käyttää sinua hyväkseen. Sinä ansaitset oikeita ystäviä ja eliminoimalla nuo valheelliset ystävät, teet tilaa niille, jotka ansaitsevat sinut.

2. Melkein parisuhteet

Tuo on juna, jonka kyytiin en enää astu. Minä sain osuuteni sydänsuruista enkä enää suunnittele jatkavani näitä. On ymmärrettävää, että seurustelet ja eroat. Tietysti särjet sydämesi, mutta kun et seurustele ja silti särjet sydämesi, silloin on olemassa ongelma. Joku, jonka kuvittelit rakastavan ja välittävän sinusta, satuttaa sinua lopulta eniten.

Avasin sydämeni heille ja päästin heidät sisälle elämääni vain saadakseni selville, että he olivat jo alkaneet tapailla jotain muuta. He etsivät henkistä tukea ja rakkautta minulta, mutta heti kun he löysivät uuden, joka korvasi minut, he särkivät sydämeni. En niele tuota paskaa enää. Olen oppinut läksyni.

3. Myrkylliset parisuhteet

Olen naiivi ja luotan ihmisiin. Siksi minua on helppo manipuloida. Minulle on valehdeltu ja minulla on leikitty. En ole koskaan osannut nähdä jonkun ihmisen oikeita kasvoja ihastumisen vuoksi ja luulin sitä rakkaudeksi.

Annoin noille ihmisille anteeksi jo kauan sitten, mutta minulla on vaikeuksia antaa itselleni anteeksi. Minä olin niin vihainen itselleni siitä, että lankesin heidän ansoihinsa enkä nähnyt asioita kirkkaasti, mutta ajan myötä onnistuin siirtymään eteenpäin. Tiedän, ettei se ollut minun vikani enkä tehnyt mitään väärin. He käyttivät minua hyväkseen. He ovat niitä, jotka tarvitsevat apua, en minä. Ainoa asia, jonka voin tehdä, on luvata itselleni, etten lankea noihin temppuihin enää ikinä.

4. Paskamaiset poikaystävät

Minulle riittää se, että olen ainoa, joka yrittää. Minulle riittää eläminen parisuhteessa, jossa minua kohdellaan kuin roskaa. Minulle riittää seurustelu itsekkään miehen kanssa, joka tietää vain sen, kuinka huolehtia itsestään. Niin monet kerrat olin siinä häntä varten ja niin monet kerrat hän lähti, kun minä tarvitsin häntä eniten. Hän ei koskaan katunut sitä ja hän ei koskaan edes pysähtynyt miettimään omaa käyttäytymistään. Hänestä se oli normaalia, koska hänen näkökulmastaan kaikki oli hyvin.

No tätä virhettä en enää tee uudelleen. Tämä oli kokemus, josta opin paljon. Opin, kuinka vahva olen ja kuinka paljon ansaitsen rakkautta. Opin, että kenelläkään ei ole oikeutta kohdella minua niin, kuin hän kohteli.

5. Yksipuoleiset parisuhteet

Minä uhrasin niin paljon hänen vuokseen. Poistuin itsestäni miellyttääkseni häntä. Oikeastaan minä pelasin hänen säännöillään. En ollut koskaan oikeasti onnellinen tuossa parisuhteessa, mutta luulin olevani, koska en tiennyt, mitä oikea rakkaus on. En tiennyt, miltä tuntuu olla rakastettu ja palvottu. En tiennyt, miltä tuntuu herätä aamulla onnellisena.

Hylkäsin itseni henkisesti ja hylkäsin itseni fyysisesti. Tunsin ja näytin kamalalta. Pidin hänestä huolta ja jätin omat tarpeeni huomioimatta, mutta joka kerta kaikki se otettiin itsestään selvyytenä. En saanut mitään takaisin. Miksi? Se on yksinkertaista – minä olin ainoa, joka tuossa parisuhteessa rakasti. Hän ei koskaan välittänyt, ei tippaakaan.

Se on minun vikani, koska kukaan ei pakottanut minua jäämään. Minä aliarvioin itseni ja vapaaehtoisesti annoin hänen käyttää minua hyväkseen. Minun olisi pitänyt oppia, että ansaitsen enemmän. Onneksi tiedän sen nyt.

6. Öiset puhelut

Minä luovuin vastaamasta puhelimeen myöhään illalla, humalaisiin puheluihin ja avaamasta ovea keskellä yötä. Minä löysin itsekunnioitusta, jota minulla ei nuorempana ollut. En koskaan luottanut tai uskonut itseeni, joten minä tyydyin kaikkeen, mitä oli tarjolla. Kun pidin jostain, minä tein kirjaimellisesti mitä vain saadakseni heidän huomionsa ja he käyttivät minua.

En tee sitä samaa asiaa enää uudelleen. Vuosin myötä olen oppinut, ettei minun tarvitse anella kenenkään huomiota. Olen fiksu. Minun kanssani on hauskaa olla ja on olemassa ihmisiä, jotka haluavat olla kanssani ilman pyytämistä. On olemassa ihmisiä, jotka luopuvat omasta ajastaan ollakseen minun kanssani.

7. Oleminen aina viimeisenä listalla

Olen todella väsynyt olemaan viimeisenä sellaisen listalla, jonka kanssa seurustelen. Olen väsynyt siihen, että minua kohdellaan tavalla, jota en ansaitse. Tavalla, jota kukaan ei ansaitse. Minulla ei ollut mitään hajua aiemmin siitä, kuka minä olen. En tiennyt, kuinka arvostaa itseäni, joten etsin hyväksyntää joka paikasta – valitettavasti myös vääristä miehistä.

En ole enää tuo nuori naiivi tyttö. Minusta on tullut nainen. Minä olen tietoinen arvostani. Läimäytin maailmaa takaisin jokaisesta läimäyksestä, jonka minä sain. Minun kanssani ei enää pelleillä. En tyydy enää sellaiseen, mitä en ansaitse, koska ansaitsen kaiken, mitä toivon.