Skip to Content

5 Rakkauden Kieltä Narsistin Ja Empaatin Välillä

5 Rakkauden Kieltä Narsistin Ja Empaatin Välillä

Olen varma, että olet kuullut viidestä rakkauden kielestä ja niiden tärkeydestä jokaiselle menestyvälle ja terveelle romanttiselle parisuhteelle.

Mutta tiesitkö, että kaikki eivät käytä ja ymmärrä niitä samalla tavalla?

Samalla tavalla, kuin narsistit ja empaatit eroavat lähes jokaisessa asiassa elämässä, heillä on myös päinvastainen tapa tulkita näitä rakkauden kieliä.

Narsistit tunnetaan pakkomielteestään omaa itseään kohtaan ja he käyttävät näitä 5 rakkauden kieltä omaksi hyödykseen.

Toisaalta empaatit aina asettavat muiden ihmisten tarpeet omiensa edelle, joka tekee heistä täydellisen kohteen jokaiselle narsistille, koska heillä on juuri se, mitä narsistit tarvitsevat.

1. Vahvistuksen sanat

Ensimmäinen rakkauden kieli, jota kaikki parit käyttävät romanttisessa parisuhteessa on toisen ihmisen vahvistaminen.

Se antaa sinulle mahdollisuuden kohottaa puolisosi itsetuntoa ja auttaa heitä näkemään, että kaikki, mitä he tekevät parisuhteen eteen on arvostettua.

Ja tässä on ensimmäinen suuri ero narsistin ja empaatin välillä. Kun empaatti käyttää vahvistuksen sanoja, he tekevät sen puhtaasta tarkoituksesta rohkaista rakastaan.

He oikeasti haluavat puolisonsa tuntevan olonsa paremmaksi ja tämä on yksi keino heille osoittaa rakkauttaan ja sitoutumistaan toiseen ihmiseen.

Toisaalta kun narsisti käyttää vahvistuksen kieltä, he tekevät sen piilotetun tarkoituksen kera. Alkuun kun tapaat narsistin, hän usein vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta. Ja niin hän onkin.

Narsistilla on tapa puhua suloisia kirjaimellisesti kaikesta ja he ovat harvoin rehellisiä, kun he kehuvat muita. He tietävät tarkalleen, mitä haluat kuulla ja sanovat ne sanat saadakseen sinut lankeamaan heihin.

He käyttävät tätä rakkauden keiltä yhtenä keinona raahata sinut heidän loputtomaan narsistisen hyväksikäytön kehään.

2. Lahjat

Kun puhumme lahjoista tärkeänä rakkauden kielenä, emme tarkoita kalliita asioita ja arvokkaita lahjoja.

Sen sijaan lahjojen ostaminen tai käsintehdyt lahjat toiselle puoliskollesi ovat keino kertoa heille, että sinä olet ajatellut heitä ja että sinä kuuntelet heidän toiveitaan.

Ja tällaisena empaatti kokee lahjojen saamisen puolisoltaan. He pitävät eniten lahjoista, joissa on syvempi merkitys ja tunnearvoa.

Empaatit eivät ole koskaan materialisteja ja he yleensä nauttivat saadessaan asioita, jotka on tehty tai ostettu rakkaudella.

Jokainen empaatti myös nauttii tehdessään muut onnelliseksi ja he ennemmin antavat lahjoja kuin saavat niitä.

Ja narsistit käyttävät tätä hyödykseen. Narsisti nauttii saadessaan kalliita ja hienoja lahjoja ja he näkevät sen rakkaudenosoituksena toiselta ihmiseltä.

Ei vain se, narsisti myös on hyvin antelias ostaessaan lahjoja puolisolleen, etenkin suhteen alkuvaiheessa.

Mutta he eivät tee sitä rakkaansa onnellisuuden vuoksi. Päinvastoin, tämä on narsistin keino näyttää voimansa ja rikkautensa.

3. Palvelukset

Kun teet jotain puolisosi hyväksi, vaikka pieni asia, näytät heille, että välität. Se on keino osoittaa kuinka paljon he sinulle merkitsevät.

Ja tämä on yksi alue, jossa narsistit ja empaatit eroavat. Narsisti ajattelee aina, että he ovat puolisonsa yläpuolella.

He ajattelevat, että heidän tarpeensa ja toiveensa ovat aina tärkeämpiä ja he ovat vakuuttuneita siitä, että jokainen on heidän palvelijansa.

Samaan aikaan he eivät ajattele, että heidän tulisi tehdä mitään ansaitakseen nämä kiltit kohtelut. He ovat vakuuttuneita siitä, että he ovat oikeutettuja jokaisen palveluksiin vain olemalla olemassa.

Toisaalta yksi empaatin kaunis piirre on se, että he tekevät kaikkensa saadakseen puolisonsa tuntemaan itsensä rakastetuksi.

Se tarkoittaa sitä, että he asettavat puolisonsa tarpeet omiensa edelle ilman, että ajattelevat omia toiveitaan.

Tietysti tällainen asetelma aina asettaa empaatin puolisonsa alapuolelle, koska he ovat ainoita, jotka antavat kaikkensa eivätkä saa mitään takaisin.

Tällainen asetelma valuttaa empaatin kuiviin ennemmin tai myöhemmin sillä välin, kun narsisti tankkaa energiaa.

4. Laatuaika

Laatuajan viettäminen puolisosi kanssa ja jakamattoman huomion antaminen heille on ehdotonta jokaisessa terveessä parisuhteessa.

Se on yksi asia, joka on tarpeellista kaikissa parisuhteissa, niin romanttisissa kuin muissakin, jotta ne voivat onnistua ja ihmiset tuntevat olonsa rakastetuksi ja halutuksi.

Mutta laatuajan merkitys ei ole sama empaatille ja narsistille. Kun empaatin pääfokus on toisessa ihmisessä, narsisti on aina itsekeskeinen ja huolissaan itsestään eikä kenestäkään muusta.

Tämä tarkoittaa sitä, että narsistin näkemys ajasta puolisonsa kanssa on sitä, että he tekevät juuri sitä mitä he haluavat ja milloin haluavat.

He eivät koskaan tuhlaa energiaansa luodakseen syvempää yhteyttä heidän puolisoonsa sillä välin kun empaatti tekee parhaansa tehdäkseen juuri tätä.

5. Fyysinen kosketus

Yksi jokaisen romanttisen parisuhteen perusta on fyysinen yhteys. Mutta kun mainitsen fyysisen yhteyden ja kosketuksen, en tarkoita pelkästään seksiä.

Puhun myös kädestä kiinni pitämisestä, suukottelusta ja halailusta, kaikesta, mikä kasvattaa läheisyyttä jokaisessa parisuhteessa.

Mutta narsistit harvoin käyttävät tätä asiaa parisuhteessa niin kuin sitä tulisi käyttää – luodakseen erityisen ja syvän siteen puolisoiden välille.

Sen sijaan he käyttävät seksiä manipuloinnin keinona ja saadakseen toisen ihmisen lankeamaan heihin heti alusta asti tai kiristyskeinona.

Narsistit käyttävät fyysistä yhteyttä myös keinona rangaista puolisoaan. Kun he ovat vihaisia tai asiat eivät ole menneet heidän haluamallaan tavalla, heillä ei ole ongelmaa riistää kaikki fyysinen yhteys puolisoltaan.

He käyttävät tätä aseenaan hallita puolisoaan. Se on osa heidän passiivista aggressiivista käytöstään ja hyväksikäytön taktiikka.

Mutta narsistit odottavat myös puolisonsa kohtaavan heidän fyysiset tarpeensa aina kun he sitä haluavat, jonka empaatti usein tekee, koska he näkevät seksin ja fyysisen kosketuksen tapana olla lähempänä heidän rakkaintaan.

Empaatti janoaa fyysistä huomiota romanttiselta kumppaniltaan ja näkee sen todisteena heidän rakkaudestaan ja kiintymyksestään. Narsisti käyttää tätä aina heitä vastaan.