Skip to Content

5 Ominaisuuttasi, Jotka Saavat Narsistit Jahtaamaan Sinua

5 Ominaisuuttasi, Jotka Saavat Narsistit Jahtaamaan Sinua

Narsistit ovat saalistajia ja he haluavat aina löytää uusia uhreja. He eivät lopeta koskaan, koska he eivät pysty elämään ilman, että joku vuodattaa kaiken energiansa heidän vuokseen.

Viattomat ihmiset, empaatit, ovat heidän pääasiallisia uhrejaan. Heillä on paljon energiaa annettavanaan, joka vetää narsisteja lähemmäs. Empaatin energia on narsistin elämän lähde.

Tapasin kerran miehen ja hän oli kaikkea sitä, mistä olin koskaan haaveillut. Hän oli vain täydellinen. Hänen vitsinsä olivat hauskoja, hän oli huomaavainen ja hyvännäköinen. Hänessä oli se kaikki. Jopa äitini piti hänestä ja se ei ole helppo saavutus.

Kun hän tuli elämääni, kaikki parani yhtäkkiä, kaikki oli hyvin. Se oli lähes liian hyvää ollakseen totta. Minun olisi pitänyt osata odottaa jotain pahaa tapahtuvan, koska se oli vain niin uskomatonta, miten kaikki olikin niin täydellistä.

Ensimmäiset kuukaudet olivat kuin unta.

Okei, hänellä oli hetkensä, jotka saivat minut epäilemään hänen hyvyyttään, mutta hän aina pyysi anteeksi kaikkea tekemäänsä ja lupasi olla tekemättä sitä uudelleen. Ja lisäksi ajattelin, että kaik9illa on oikeus tehdä virheitä ja jokaisella on huonoja päiviä.

Tiellä on oltava muutamia kuoppia. Niin parisuhde toimii. Osut kuoppaan ja selvität sen ja jatkat eteenpäin.

Mutta jonkin ajan päästä ymmärrät, että hän ei enää ole se, joka pyytelee anteeksi vaan sinä teet sitä koko ajan.

Jonkin on oltava pielessä tässä kuvassa. Kaikki oli aluksi täydellistä, mutta nyt näet särön. Kaikki mitä teet vaikuttaa olevan väärin, hänen reaktionsa näyttää sen. Hän on jatkuvasti tyytymätön sinuun ja hän kritisoi sinua koko ajan.

Sitten te eroatte.

Eikä se pääty siihen. Joko hän anelee sinua palaamaan takaisin ja sinä annat hänelle toisen tilaisuuden, jota hän ei ansaitse. Syvällä sisimmässäsi tiedät sen, mutta et pysty vastustamaan häntä, koska olet niin rakastunut häneen ja toivot, että tällä kertaa asiat ovat toisin. No, ne eivät ole, ne pahenevat.

Sitten kaikki toistuu uudelleen ja luonnollisestikin eroatte jälleen.

Tarina ei pääty tähän. Hän palaa takaisin ja yrittää saada sinut itselleen, mutta tällä kertaa olet viisaampi. Silloin alkaa henkinen kiristys. Minun narsistini teki tämän minulle. Hän leikki tunteillani, koska minulla ei ollut rohkeutta ja voimaa olla pitämättä häneen yhteyttä.

Vastasin hänen puheluihinsa, tapasimme kahvilassa. Tein sen virheen, että päästin hänen elämääni ystävänä. Säälin häntä niin kovasti, koska niin moni ihminen oli tehnyt hänelle pahaa hänen menneisyydessään. Niin moni nainen oli satuttanut häntä. Hän ei voinut luottaa keneenkään ja hän oli varovainen tunteissaan sen vuoksi.

Mikä valtava määrä sontaa!

Häntä ei ollut koskaan satutettu. Hän oli se, joka satutti ja manipuloi muita. Ja nyt hän yritti manipuloida minua esittämällä niin haavoittuvaista, että minä säälin häntä ja otin hänet takaisin. Hän kiristi minua henkisesti eikä minulla ollut aavistustakaan siitä, mitä oli tapahtumassa.

Narsistit ovat henkisiä petoja, jotka aistivat, jos olet lankeamassa heidän valheelliseen karismaansa ja temppuihinsa. He tietävät tarkalleen, millaisia ihmisiä valita ja käyttää hyväkseen. Heillä on kuudes aisti siihen ja he pystyvät näkemään, tuletko sinä nielemään heidän valheensa.

Ymmärrät sitä tai et, sinulla on joitain ominaisuuksia, jotka tekevät sinusta narsistin kohteen. Sinulla on jotain, jota he tietävät pystyvänsä käyttämään hyväksi ja viskaavat syrjään, kun ovat valmiita.

1. Sinä luotat ihmisiin

Olet naiivi ja luottavainen, joka tekee sinusta sokean niille merkeille, jotka kertovat sinun olevan tekemisissä narsistin kanssa. Sinä et jätä huomioimatta varoitusmerkkejä, joita narsisti näyttää ja heidän tulee näyttää niitä ennemmin tai myöhemmin, vaan sinä et yksinkertaisesti voi käsittää, että joku käyttäytyy niin ja sinä et kiinnitä niihin huomiota.

Mielessäsi ei edes käy sellainen ajatus, että tämä ihminen yrittää käyttää sinua hyväkseen ja että tämä ihminen on vaarallinen, koska sinä et ole sellainen.

Sinun naiivi luonteesi saa sinut uskomaan, että jokainen käyttäytyy samoin kuin sinä. Se saa sinut uskomaan, että jokainen ihminen ajattelee toisia ihmisiä, kuten itseään.

Sinä uskot heihin, koska sinä ajattelet, etteivät he tekisi mitään likaista koskaan. Et vain näe varoitusmerkkejä etkä ymmärrä, että sinun tulisi juosta pakoon tätä ihmistä niin pian kuin mahdollista.

2. Olet kiltti ja myötätuntoinen

Olet liian rakastava ja huolehdit kaikista. Sinulla on niin paljon rakkautta annettavanasi etkä säästä sitä itsellesi. Se tekee sinut onnelliseksi, kun teet jonkun toisen onnelliseksi vaikka se tarkoittaisi sitä, että asetat itsesi toiselle sijalle. Tämä on jotain, johon narsistit haluavat päästä käsiksi saman tien.

Narsistit näkevät hyvyytesi ja he näkevät, kuinka mukava olet jokaiselle ja kuinka aidosti välität kaikesta ja he käyttävät tätä hyväkseen. He ovat kuin hait, jotka haistavat veren.

3. Olet yksinäinen

Sinä haluat epätoivoisesti löytää rakkauden ja koska olet yksinäinen, otat vastaan mitä tahansa sinulle tarjotaan. Sinun itsetuntosi on lähellä nollaa, joka sopii narsistiselle persoonallisuudelle täydellisesti. Kun sinulla ei ole itsekunnioitusta, sinua on helpompi kontrolloida ja silloin narsisti iskee.

Joten päädyt hänen seuraansa, koska hän on se, mitä tarvitset täyttämään yksinäisyytesi ja surusi. Hän lupaa sinulle kaiken, mitä haluat kuulla. Ja muutaman kuukauden jälkeen löydät itsesi kylmästä ja hyväksikäyttävästä parisuhteesta, miettien miten siihen päädyit ja mitä oikein tapahtui.

4. Vihaat ristiriitoja

Narsistit ruokkivat pelkoa, jota he uhreilleen aiheuttavat. Kun he alkavat kiljua ja huutaa sinulle siksi, että heillä oli huono päivä tai he haluavat syyttää sinua jostain, joka on heidän vikansa, he provosoivat sinun pelkoasi, joka on heidän lempitunteensa.

Sinä pelkäät ristiriitoja ja haluat vältellä niitä kaikin keinoin. Haluat pitää asiat rauhallisina, joka sopii heille.

He eivät menetä energiaansa ajaakseen sinut hulluuden partaalle, he ruokkivat itseään sinun pelollasi etkä tee sille asialle mitään. Periaatteessa mitä enemmän välttelet ristiriitoja, sitä kiinnostavampi sinä olet narsistin silmissä.

5. Et tiedä, kuinka asettaa rajoja

Sinun tulee tietää, kuinka lyödä jalkasi maahan ja sanoa, kun olet saanut tarpeeksesi. Sinun tulee tietää, kuinka asettaa rajasi etkä saa sallia ihmisten kävellä ylitsesi. Sinun tulee taistella itsesi puolesta ja puolustaa itseäsi sekä nostaa ääntäsi silloin, kun siihen tulee tarve.

Kun asetat rajasi ja näytät ihmisille, mitä heidän on sallittu tehdä ja mitä ei, sinä tulet päästämään hyvät ihmiset elämääsi ja potkaiset huonot ulos. Sinun tulee näyttää jokaiselle, mitä sinä siedät ja mitä et.

Kun narsisti saa sinusta otteen, hän repii sinut palasiksi. On tärkeää pystyä tunnistamaan sellainen ja jos tarpeellista, jättää narsisti huomiotta välttääksesi joutumasta heidän valtaansa.

Eikä se ole helppo tehtävä. He ovat charmikkaita ja rakastavia aluksi. He ovat täydellisiä. Ja he pysyvät sellaisina niin kauan, kuin he ovat täysin varmoja siitä, että sinä et pääse pakoon niin helposti.