Skip to Content

22 Asiaa, Joita Vain Narsistin Henkisesti Hyväksikäyttämät Naiset Ymmärtävät

22 Asiaa, Joita Vain Narsistin Henkisesti Hyväksikäyttämät Naiset Ymmärtävät

1. Se vei paljon aikaa toipua, koska sinä et voi välttää jälkiseuraamuksia siitä, että seurustelit narsistin kanssa. On mahdotonta välttyä tuskalta ja sinä tiedät ja hyväksyt sen.

2. Sinun itsekunnioituksesi valuu viemäriin. Tunnet olevasi täysin hukassa. Kun narsisti on saanut tehtävänsä valmiiksi, sinä tunnet olevasi sontaläjä – kyvytön jatkaa elämääsi, kyvytön tunnistamaan itseäsi.

3. Ennen kuin hän tuli elämääsi, olit tavallinen tyttö, mutta hänen jälkeensä sinä menetit itsearvosi, menetit itsetuntemuksesi.

4. Sinä yrität peitellä tuskaasi. Sinä yrität piilottaa sen, että mikään tässä maailmassa koskettaisi sinua, mutta epäonnistut joka kerta. Olet äärimmäisen haavoittuvainen etkä voi peittää sitä.

5. Tunnet olevasi näkymätön, koska hän uskotteli sinulle, että et ole kukaan.

6. Silmäsi kertovat totuuden siitä, mitä sinä tunnet. Sinä voit asettaa kasvoillesi tekohymyn, mutta silmäsi ovat täynnä surua.

7. Sinä et hymyile enää, koska haluat, vaan koska sinun täytyy. Sinä tiedät, että ihmiset ovat huolissaan sinusta, joten sinä hymyilet helpottaaksesi heitä. Sinä et ole hymyillyt aidosti enää pitkään aikaan. Ja se on hinta, joka sinun on maksettava siitä, että olit tekemisissä narsistin kanssa.

8. Sinä suojaudut. Sinä et puhu siitä, mitä sinulle on tapahtunut. Rakennat muurit ympärillesi, koska se on ainoa keino sinun tuntea olosi turvalliseksi. Sinä tarvitset suojaa ja nyt sinä olet ainoa ihminen, joka sen voi tehdä.

9. Narsistin kanssa seurusteleminen ei tule ilman hintaa. Sinä olet masentunut ja ahdistunut kaiken aikaa etkä ollut tällainen aluksi. Tämä on sivuefekti siitä, että olit myrkyllisessä parisuhteessa.

10. Et pysty läpikäymään toipumisprosessia yksin. Aidoimmat ystäväsi pysyvät luonasi tämän ajan. Vain ihmiset, jotka välittävät sinusta oikeasti tulevat olemaan sinun loputon tukesi. Hyväksy heidän apunsa, se on helpompaa niin.

11. Sinä et usko ihmisissä hyvään enää. Koska sinä lankesit hänen ansaansa, et luota enää kehenkään. Ainoa asia, mitä ympärilläsi näet, on ihmisiä, jotka haluavat satuttaa sinua. Ainoa asia, mitä näet, on hän, mihin vain menet.

12. Sinua ei tarvitse tuomita. Sinä tiedät tehneesi virheen. Sinä tarvitset nyt vain ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Tuska ei mene vain pois ja kaikki, jotka sanovat ”Pääse siitä jo yli!” eivät pysty kuvittelemaankaan sitä, mitä olet käymässä läpi.

13. Et voi vieläkään niellä sitä, mitä sinulle tapahtui. Sinä et vieläkään usko sitä todeksi. Se kaikki tuntuu pahalta unelta, josta voit herätä minä hetkenä hyvänsä.

14. Sinä tarvitset hyväksyntää. Sinä tarvitset rohkaisua. On vaikea herätä todellisuudesta, jossa olit elänyt niin pitkään. On vaikeaa olla odottamatta koko ajan, että jotain pahaa tapahtuu. Sinä elit elämääsi sillä tavoin ja on mahdotonta painaa vain reset-nappulaa päivän tai parin päästä.

15. Et luota ihmisiin. Ihminen, johon olit yhteydessä eniten oli ihminen, joka petti sinut pahiten. Joka kerta, kun tapaat jonkun uuden, sinä olet epäileväinen. Joka kerta, kun joku tekee jotain hyvää sinulle, sinä odotat, minkä hinnan sinun tulee siitä maksaa.

16. Tällä hetkellä et osaa rakastaa. Sinä olet ruhjeilla ja rakkaus on kaukana siitä, mitä sinä osaat. Sinä pelkäät pitää kenestäkään saatikka oikeasti tuntea rakkautta.

17. Sinä yrität välttää henkistä kärsimystä, joten pyytelet anteeksi koko ajan. Sinä olet pahoillasi, vaikka sinun ei tarvitse olla pahoillasi. Kun seurustelit narsistin kanssa, se oli ainoa, mitä sinun oli sanottava välttääksesi rangaistukset. Sinun piti olla pahis. Sinä pyytelet anteeksi pienimpiäkin asioita, koska olet vieläkin niin epävarma.

18. Sinä piilotat tunteitasi, koska pelkäät, että joudut maksamaan korkean hinnan tunteista. Mitä enemmän näytit tunteitasi parisuhteessasi narsistin kanssa, sitä pahemmin hän sinua kohteli.

19. Sinä pelkäät tulevasi liian takertuvaksi, itsenäiseksi tai liian tunteelliseksi. Joten sinä valitset helpoimman tien ja piilotat kaikki tunteesi. Sinä pidät kaiken itselläsi.

20. Yhtenä päivänä haluat, että sinut jätetään rauhaan omien ajatustesi kanssa ja seuraavana, että joku lohduttaa sinun yksinäisyyttäsi. Sinun mielialasi vaihtelevat tunneissa.

21. Sinä tarvitset jonkun, joka on siinä sinua varten. Jonkun todistamaan sinulle, että kaikki tulee järjestymään. Sinä olet vahva nainen, ainakin sinä olit kerran, mutta nyt sinä tarvitset jonkun suojelemaan sinua kunnes seisot taas omilla jaloillasi. Kunnes saat takaisin oman itsesi.

22. Sinä tarvitset jonkun, joka oikesti pitää lupauksensa. Sinä tarvitset jonkun, joka lopulta asettaa sinut ykköseksi sen jälkeen, kun olet ollut pohjimmaisena niin pitkään. Sinun tulee olla tärkeä, sinun tulee tuntea eläväsi.

Älä pelkää. Tuon arpisen kuoren alla piileskelee hyvä tyttö. Siellä on tyttö, joka osaa rakastaa koko sydämestään. Mutta häntä pelottaa nyt. Auta häntä näyttämällä, että pahat asiat poistuvat lopulta. Se vain vie aikaa. Paljon aikaa.