Skip to Content

2023, Kiitos Kaikista Virheistä

2023, Kiitos Kaikista Virheistä

2023, on ollut ilo olla mukana.

Meillä oli pitkä matka ylä- ja alamäkiä – ehkä enemmän alamäkiä kuin ylä- ja alamäkiä, mutta niin sen piti olla. Ymmärrän sen. Minun oli opittava kaikki läksyt, jotka halusit opettaa minulle.

Meidän, tämän vuoden ja minun, piti lopettaa se ryminällä. Muuten en olisi oppinut mitään.

Minun täytyi menettää niin paljon asioita, jotta voisin arvostaa sitä, mitä oli tulossa. Minun täytyi olla pohjamudissa oppiakseni nousemaan uudelleen – vahvempana, älykkäämpänä, parempana.

Annoit minun tehdä virheen toisensa jälkeen, koska halusit antaa minulle opetuksen. Halusit, etten tekisi sitä enää koskaan.

Nyt kun sinun ja minun lukuni on päättymässä, en ole enää vihainen. Olin alussa. En voinut hyväksyä sitä, mitä minulle tapahtui. En pystynyt hyväksymään, että niin monta pahaa asiaa tuli yksi toisensa jälkeen.

En voinut uskoa, että kaikki tapahtui samaan aikaan, kuin ketjureaktio, jolla ei ollut aikomustakaan pysähtyä.

Nyt ymmärrän, että kaikkeen kokemaani oli syy. Kaikki tekemäni virheet tasoittivat tietä kohti onnellisempaa tulevaisuutta. En vain pystynyt näkemään sitä heti. Mutta nyt tiedän sen.

Pelkäsin niin paljon loppuja. Pelkäsin jäähyväisiä. Ne merkitsivät, että jokin oli ohi, ja ohi tarkoittaa surua. Se tarkoittaa yksinäisyyttä. Mutta en nähnyt, että jokaisen lopun myötä alkaa jotain uutta.

Loppujen ei tarvitse olla masentavia ja loukkaavia. Loppu tarkoittaa, että jotain erilaista tulee tapahtumaan.

Jotain erilaista tarkoittaa muutosta, ja muutos on hyvä asia, koska jokaisen päättyneen luvun jälkeen tulee uusi.

Ja on minun päätettävissäni, kääntyykö tuo luku huonompaan vai parempaan suuntaan kuin mitä olen jo tuntenut. Se on meistä kaikista kiinni. Me teemme oman kohtalomme.

2023, opetit minut uskomaan itseeni, kun olin epävarmimmillani. Opetit minut nousemaan ylös ja taistelemaan, kun halusin vain ryömiä sänkyyn enkä enää koskaan nousta ylös.

Sait minut kuuntelemaan sitä pientä sisäistä ääntä, joka sanoi..: “Yritä, ole parempi, ole vahvempi, yritä kovemmin!”

Haastoit minut ja pakotit minut ylittämään rajani, jotta näkisin todella, mihin pystyn. Sait minut pois mukavuusalueeltani ja sait minut kohtaamaan pelkoni pakenemisen sijaan. Kiitos siitä.

Tämän vuoden aikana olen oppinut, mitä todella tarkoittaa olla rohkea ja hyödyntää kaikkia niitä mahdollisuuksia, joita minulla on edessäni. Minun oli vain tartuttava jokaiseen hetkeen, jonka ajattelin tuovan minulle muutosta. Muutoksen parempaan suuntaan.

Olen oppinut, että menneisyyteen ei voi jäädä jumiin. On katsottava eteenpäin, sillä jos ei tartu tulevaan hetkeen, sitä hetkeä ei tule koskaan takaisin. On parempi tarttua siihen kuin jättää se käyttämättä ja katua sitä koko loppuelämänsä ajan.

2023, opetit minua elämään nykyhetkessä, päästämään irti menneestä ja katsomaan tulevaisuuteen.

Opetit minulle, että jokainen tekemäni virhe oli syystä. Jokainen tekemäni väärä liike johti minut johonkin uuteen. En vain nähnyt sitä silloin.

2023, tekemäni virheet saivat minut murtumispisteeseeni, mutta saamani voima sai minut pääsemään sen yli.

Rakas 2023, olet tuottanut minulle yllätyksiä, joita en osannut odottaa. Olet heittänyt minut kauheaan myrskyyn, jossa tuuli heittelee minua edestakaisin. Olet ajanut minua tunteiden vuoristoradalla ja tuonut minut tuhoon.

Mutta rakas 2023, olet myös antanut minulle toivoa, optimismia ja uskoa siihen, että voin selvitä kaikesta huonosta tuurista ja surkeasta korttipelistä, joka minulle on annettu.

Koska näet, tässä minä olen, jälleen yhden vuoden lopussa, odottamassa uuden tarinan alkamista monista tulevista.

Läpi myrskyisien aikojen, miljoonien asioiden tapahtuessa yhtäkkiä, ette lyönyt minua alas koko matkan. Päätit silti näyttää minulle, että aina on olemassa ulospääsy, että aina on olemassa ratkaisu.

Annoit minulle voimaa, jota en koskaan tiennyt minulla olevan. Opetit minulle läksyjä, joita en koskaan unohda.

2023, olen surullinen, että olet tulossa loppuun, koska se tarkoittaa, että jätän menneisyyden menneisyyteen. Mutta 2023, olen iloinen, että olet vihdoin ohi, koska se tarkoittaa, että saan tehdä asioita uudelleen. Saan uuden alun.

Voin tehdä mitä sydämeni haluaa. Voin tavoitella unelmiani. Voin päästää irti asioista, joita en halua muistaa.

2023, kiitos kaikista virheistä, joita olen tehnyt. Kiitos, että autat minua muuttumaan erilaiseksi ihmiseksi kuin vuosi sitten.