Skip to Content

Paras Kumppani Erittäin Herkälle Henkilölle: 15 Parasta Ominaisuutta

Paras Kumppani Erittäin Herkälle Henkilölle: 15 Parasta Ominaisuutta

Vaikka et olisikaan kovin herkkä, voi olla todellinen painajainen löytää paras henkilö, joka täyttää kaikki tarpeesi.

Voit siis kuvitella, miten vaikeaa erittäin herkän ihmisen on varmasti löytää paras kumppani.

Erittäin herkät ihmiset ovat usein hukkua ympäröivään maailmaan ja tarvitsevat jonkun, joka ymmärtää heidän tarpeensa ja arvostaa heidän herkkyyttään.

Vaikka on vaikeaa löytää joku, joka osaa tehdä nämä asiat, se on silti mahdollista, ja jokainen HSP arvostaa tätä suhdetta entistä enemmän, kun hän löytää oikean ihmisen.

Katsotaanpa siis, mitkä ovat HSP:n parhaan kumppanin ominaisuudet!

Paras kumppani erittäin herkälle henkilölle? (15 ominaisuutta)

man hugs his girlfriend from behind

Vain pieni huomautus niille, jotka eivät ehkä tiedä, mikä on erittäin herkkä ihminen (HSP). Erittäin herkkä ihminen on henkilö, jolla on kohonnut tai syvempi keskushermoston herkkyys fyysisille, emotionaalisille tai sosiaalisille ärsykkeille (HSP).

Erittäin herkillä ihmisillä on tyypillisesti vahva kyky empatiaan ja myötätuntoon, mutta heidän kykynsä kokea voimakkaita tunteita voi olla ylivoimainen romanttisissa suhteissa.

Jotta heidän suhteensa toimisi, he tarvitsevat kumppanin, jolla on useita tärkeitä ominaisuuksia. Mitä nämä ominaisuudet ovat? Otetaan selvää!

1. Kärsivällinen henkilö

Kun HSP-ihmiset solmivat parisuhteen, on ratkaisevan tärkeää, että he löytävät kumppanin, joka ymmärtää ja tukee heidän herkkää luontoaan.

Kärsivälliset ihmiset ovat erinomaisia HSP-kumppaneita, koska he todennäköisemmin ymmärtävät ja hyväksyvät kumppaninsa tarpeet. He tarjoavat heille turvallisuuden tunnetta, ja tämä tekee heistä lopulta rauhallisia.

Jokainen ihminen, mutta erityisesti erittäin herkät ihmiset, rakastavat tuntea olonsa vakaaksi ja turvalliseksi parisuhteessa, ja heidän kärsivällinen kumppaninsa on oikea henkilö tähän tehtävään.

He käyttävät aikaa kuunnellakseen kumppaniaan ja ymmärtääkseen hänen tarpeitaan kärsivällisyyden ja rauhallisuuden avulla, jolloin heidän välilleen syntyy vahva side.

2. Empaattinen henkilö

Toinen ja tärkein ominaisuus, jota tarvitaan toimivaan romanttiseen suhteeseen HSP:n kanssa, on empatia.

Kuten tiedämme, empaatit osaavat tunnistaa ja ymmärtää toisten tunteita ja tuntemuksia.

Eikä mikään muu muodosta niin hyvää syvää ja vahvaa yhteyttä kuin kyky ymmärtää jotakuta syvemmällä tasolla.

Empatiatyyppejä on erilaisia, mutta yleisiin ominaisuuksiin kuuluvat tunneäly ja kyky aistia hienouksia, mikä on enemmän kuin tarpeeksi, jotta HSP voi rakastua heihin.

3. Rehellinen ihminen

Rehelliset ihmiset ovat parhaita kumppaneita erittäin herkille ihmisille. He ovat niitä, jotka pystyvät luomaan rehellisen ja terveen suhteen, jossa HSP tuntee olonsa turvalliseksi ja jossa häntä ei arvostella.

Rehellinen ihminen edustaa kotia ja suojaa erittäin herkän ihmisen jokaiselle ajatukselle ja tunteelle, koska he tietävät, että rehellinen ihminen ei valehtele heille tai jätä tärkeitä yksityiskohtia kertomatta.

Tämä siis luo vahvan siteen kumppanien välille ja auttaa HSP:tä tuntemaan itsensä varmemmaksi omista tunteistaan ja ajatuksistaan.

HSP sallii itsensä tulla emotionaalisesti haavoittuvaksi ja avautua tunteistaan ja ajatuksistaan, mikä luo mukavan ympäristön, josta hän ei halua koskaan poistua.

4. Hauska ihminen

couple laughing together

Jos minulta kysytään, hauska ja herkkä ihminen ovat paras pari!

Tiedätkö, miten sanotaan, että vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa? Se on ehdottomasti totta tässä tapauksessa. Erittäin herkkä kumppani vaikuttaa ympäröivään maailmaan ja hukkuu negatiivisiin tunteisiin.

Siksi he tarvitsevat jonkun, joka piristää heidän päiväänsä, jonkun, jolla on erilainen näkökulma – jonkun, joka saa heidät nauramaan.

Tämä auttaa erittäin herkkää ihmistä viemään huomion pois näistä asioista ja tarjoaa kaivattua taukoa ylikuormittuneisuuden tunteesta.

5. Luotettava henkilö

Kaikki rakastavat lojaalia ja luotettavaa kumppania, eikö totta? Mutta kuvittele, kuinka vaikeaa erittäin herkän ihmisen olisi luoda suhde jonkun kanssa, jolla on täysin vastakkaisia piirteitä.

He eivät tarvitse ketään, joka aiheuttaa vain ahdistuksen ja yliajattelun kasautumista. He tarvitsevat jonkun, joka on heille lojaali kaikesta huolimatta, koska HSP-ihmiset eivät reagoi samalla tavalla edes pieneen petokseen, pieneen valkoiseen valheeseen.

Sinun on siis oltava heidän olkapäänsä, jolle itkeä, joku, joka kuuntelee heitä aktiivisesti ja toimii aina heidän etunsa mukaisesti.

Silloin ja vain silloin pystyt muodostamaan syvän yhteyden erittäin herkän ihmisen kanssa.

6. Hyvä kuuntelija

HSP tarvitsee vain jonkun, joka on läsnä ja kuuntelee, kun hän puhuu stressaavasta viikostaan. Joskus he tarvitsevat vain juuri tätä.

Koska HSP:t ymmärretään usein väärin, siksi aktiivinen kuuntelija on kaikkien aikojen paras saalis. He rakastavat sitä, että aktiivinen kuuntelija osoittaa olevansa todella läsnä ja osallistuu aktiivisesti keskusteluun.

Aktiivinen kuuntelija on henkilö, joka esittää kysymyksiä, kommentoi ja kannustaa jatkamaan keskustelua aiheesta.

Tämä on HSP:lle merkki siitä, että toinen todella välittää heistä ja heidän tunteistaan, mikä luo heille uskomattoman mukavan ympäristön.

7. Ei-tuomitseva henkilö

lovely couple hugging

HSP tarvitsee monia asioita, mutta tuomitseminen ei kuulu niihin. Siksi tuomitsemattomat ihmiset sopivat heille hyvin.

Jälleen kerran HSP:lle on kyse tunteesta, että parisuhteessa on turvallista ja vakaata, ja ennakkoluulottomuus edistää ehdottomasti sitä.

He ovat avoimia kuulemaan kumppaninsa tunteita ja kokemuksia tuomitsematta tai arvostelematta. Tämäntyyppinen kumppani tunnustaa, että HSP-ihmiset käsittelevät asioita eri tavalla, ja on kärsivällinen ja ymmärtäväinen kumppaninsa prosessia kohtaan.

Siksi HSP:llä on vapaus ilmaista itseään pelkäämättä tuomitsemista. Tämä auttaa myös rakentamaan luottamusta heidän välilleen, mikä on olennaista missä tahansa parisuhteessa.

8. Tukihenkilö

Jos HSP haluaa saada parisuhteesta parhaan mahdollisen hyödyn irti, hän tarvitsee ehdottomasti jonkun, joka osaa olla tukena myös stressaavissa tilanteissa.

Tukihenkilö on ensinnäkin henkilö, joka tietää, mitä HSP ja hänen tarpeensa ovat. Hän pystyy tunnistamaan ne ja reagoimaan niihin asianmukaisesti ilman, että HSP näyttää oudolta tai erilaiselta.

Parasta tukihenkilössä on se, että hän ei yritä muuttaa HSP:tä. He hyväksyvät erilaisuuden ja rakastavat sitä!

HSP ei siis saa vain jonkun, joka rakastaa hänen ”vikojaan”, vaan jonkun, joka tekee hyvää hänen mielenterveydelleen ja hyvinvoinnilleen. Jos tämä ei ole jättipotin lyömistä, en tiedä mikä on.

9. Joustava henkilö

Ei-HSP:t eivät yleensä pysty kunnioittamaan HSP:n tarpeita yksinkertaisesti siksi, että he eivät ymmärrä niitä.

Kun kuitenkin yhdistät ymmärryksen, kunnioituksen ja tuen, saat joustavan kumppanin, joka on valmis mukautumaan tarpeisiisi. Tällaisia ihmisiä eivät uhkaa kumppaninsa tarpeet ja yleinen herkkyys.

Koska he rakastavat HSP-kumppaniaan, he myös tutkivat mielellään uusia tapoja tehdä asioita ja sopeutuvat niihin täysin.

Joustava ihminen on tietoinen siitä, että HSP:llä on ylä- ja alamäkiä, ja hän on hänen tukenaan, koska hän tietää, että HSP ei voi hallita sitä, milloin hän on häkeltynyt tai ahdistunut tietyissä tilanteissa.

10. Joku, joka pystyy muodostamaan syviä yhteyksiä

couple holding hands at the beach

Yksi erittäin herkän ihmisen ominaispiirre on se, että hän ei voi rakastua sellaiseen, joka ei kykene muodostamaan syviä yhteyksiä. Mitä tämä tarkoittaa?

No, he eivät rakasta tavallista small talkia. He rakastavat tunneälykkäitä ihmisiä, joiden kanssa he voivat muodostaa syvän tunnesiteen.

Merkitykselliset keskustelut ja suhteet ovat heidän ensisijainen valintansa. Itse asiassa heillä ei voi olla toimivaa suhdetta ilman niitä.

Ne auttavat heitä ymmärtämään ja korostamaan kumppaninsa kanssa, ja ilman sitä suhde on pilalla.

11. Ymmärtävä ihminen

Kukaan ei ole täydellinen, ja voimme myöntää, että joskus voi olla todella vaikeaa seurustella erittäin herkän ihmisen kanssa.

Kuka on siis paras kumppani erittäin herkälle ihmiselle? Vastaus on yksinkertainen: ymmärtävä ihminen.

He ymmärtävät, että HSP:llä on oma sisäinen maailmansa, jonka monissa tapauksissa tuntevat vain he itse, että he tuntevat tarvetta yksinoloon ja että he voivat ahdistua pienistä asioista.

Itse asiassa ymmärtävä ihminen voi auttaa heitä lopettamaan herkkyyden tunnetuen, kärsivällisyyden, myötätunnon ja kunnioituksen avulla.

12. Joku, joka kunnioittaa rajojasi

Riippumatta siitä, kuka etsii kumppania, jokainen TARVITSEE kumppanin, jonka kanssa hänellä on terve henkilökohtainen tila.

Rajojen kunnioittaminen on avain mihin tahansa terveeseen suhteeseen, mutta erityisesti sellaiseen, jossa on mukana HSP.

Rajojen asettamisesta ja kunnioittamisesta on monia etuja. Tämä saa HSP-kumppanisi tuntemaan olonsa vapaaksi ilmaista suhteeseenne liittyviä epäkohtia.

Kunnioittamalla rajoja luot myös tervettä ja avointa viestintää, mikä on myös suuri etu. Ne estävät kumppaniasi kokemasta mahdollista loppuunpalamista, sillä hänestä tulee usein ylistimuloitunut ja ylikuormittunut.

13. Joku, joka hyväksyy erot

young couple holding hands and looking at each other

Jos etsit jotakuta, joka hyväksyy teidän kahden väliset erot, aloita avoimen ihmisen etsiminen, joka on valmis oppimaan sinusta ja ymmärtämään sinua.

Jokaisella meistä on omanlaisensa herkkyys, joten on tärkeää, että tunnustamme tunteemme ja tuntemuksemme. Kyllä, meidän pitäisi keskittyä enemmän HSP-kumppaneihimme, mutta meidän ei pitäisi koskaan laiminlyödä tunteitamme.

HSP tarvitsee jonkun, joka rakastaa tutkia uusia asioita, oppia toistensa tunteista ja uusista kulttuureista kasvaessaan yhdessä!

14. Myötätuntoinen henkilö

Myötätuntoinen henkilö ei auta HSP:tä kukoistamaan ainoastaan rakkauselämässä vaan yleisesti.

He tarvitsevat aina jonkun, joka voi olla vain hieman enemmän emotionaalisesti tukeva. Useimmiten erittäin herkkä ihminen ei pysty käsittelemään tunteitaan yksin, joten hän tarvitsee myötätuntoisen kumppanin.

Myötätuntoinen kumppani on heidän olkapäänsä, jolle itkeä, ja joku, joka kuuntelee heidän huolensa. Hän ei tuomitse sinua, vaan antaa sinulle aikaa käsitellä kaikki tunteesi ja antaa sitten hyvän ratkaisun.

Heistä tekee parhaan kumppanin erittäin herkälle ihmiselle se, että he osaavat käsitellä heidän tunteitaan – he osaavat rauhoittaa heitä eivätkä vain suututa heitä entisestään.

15. Joku, jolla on vakaa elämäntapa

Erittäin herkät ihmiset (HSP) eivät pärjää hyvin suhteissa, jotka ovat täynnä myrkyllisyyttä tai joissa dynamiikka muuttuu jatkuvasti, varsinkin jos tämä tapahtuu liian nopeasti.

Tunteiden keinussa oleminen ei ole jotain, mistä he nauttivat.

Kun suhteen eteneminen ja kehitys alkavat pysähtyä, se herättää heidän mielessään varoitusmerkin. Vakaus ei ole heille tylsää – se on tasapaino, jota heidän herkkä mielensä tarvitsee.

UKK

couple hugging in front of window

Voivatko erittäin herkät ihmiset olla parisuhteessa?
Kyllä, erittäin herkät ihmiset voivat olla rakkaussuhteessa.

Vaikka tähän suhteeseen liittyykin omat vaikeutensa, ei ole mitään sellaista, mitä rehelliset ja toisiaan kunnioittavat, toisiaan rakastavat ihmiset eivät voisi voittaa.

Yllättyisit, mutta erittäin herkät ihmiset ovat usein parhaita kumppaneita. He ovat tyypillisesti hyvin tarkkaavaisia kumppaninsa toiveista ja tarpeista ja osoittavat suurta huomaavaisuutta ja ymmärrystä.

Lisäksi he ovat yleensä loistavia kuuntelijoita ja viestijöitä, mikä voi edistää terveempää ja tyydyttävämpää suhdetta.

Mikä persoonallisuustyyppi on todennäköisimmin HSP?

Introvertit ovat todennäköisemmin erittäin herkkiä henkilöitä (HSP), erityisesti ne, jotka samaistuvat ekstroverttiin aistivaan, tuntevaan ja arvostelevaan (ESFJ) persoonallisuustyyppiin.

Ihmiset, joilla on korkea herkkyys, ovat tietoisempia tunteistaan ja saattavat tarvita enemmän aikaa ajatustensa ja tunteidensa käsittelyyn, ja siksi he rakastavat yksinoloa ja hiljaista aikaa.

Lisäksi he ovat usein herkempiä ulkoisille ärsykkeille, kuten koville äänille, voimakkaille hajuille ja kirkkaille valoille.
Mitkä ovat erittäin herkän ihmisen vahvuudet?
Usein kuulee, kuinka HSP-henkilöillä on monia puutteita, mutta kukaan ei puhu heidän vahvuuksistaan.

Ensinnäkin heidän empatiakykynsä taso on uskomaton, koska he ovat tietoisempia ympäristönsä tunnevivahteista. Siksi he huomaavat helposti, kun joku tuntee emotionaalista hätää.

Tämän lisäksi he ovat syvästi sitoutuneita arvoihinsa ja uskomuksiinsa, koska ne ovat heidän identiteettinsä perusta, ja he haluavat varmistaa, että niitä kunnioitetaan ja suojellaan.

HSP kykenee myös käsittelemään tietoa syvemmällä tasolla tunneherkkyytensä ansiosta, joten ei ole ihme, että he rakastavat tunneälykkäitä ihmisiä.

Lopputulos

man and woman fruit picking

Erittäin herkkä ihminen voi löytää kumppaninsa mitä odottamattomimmista paikoista, omasta kotikaupungista kaukaisiin maihin ja uusiin kulttuureihin, mutta tuleeko hänestä heidän täydellinen kumppaninsa?

Lyhyesti sanottuna: paras kumppani erittäin herkälle ihmiselle on joku, joka on ymmärtäväinen, kannustava ja kärsivällinen.

Se on joku, joka näkee pelkästään hänen kehonkielestään, että hän on häkeltynyt ja ahdistunut, ja joka tietää, miten reagoida oikein. kun olette perillä, suhteenne kestää koko elämän. Vaikka monet sanovat, että suhde HSP:n kanssa on tuomittu epäonnistumaan, sinä olet se, joka todistaa heidän olevan väärässä!