Skip to Content

‘Melkein’ Suhteelleni: Tämä On Minun Jäähyväiseni

‘Melkein’ Suhteelleni: Tämä On Minun Jäähyväiseni

“Miten hyvästellä joku, jota ilman ei voi kuvitella elävänsä?” “Miten sanot hyvästit ihmiselle, jota ilman et voi kuvitella eläväsi? Minä en hyvästellyt. En sanonut mitään. Kävelin vain pois.” – Elizabeth, My Blueberry Nights (elokuva).

Tiedän, ettemme koskaan olleet kaksi tyypillistä ihmistä. Olemme molemmat vahingoittuneita omalla tavallamme. Olemme kohdanneet toistemme pimeyden. Juoksemme aina pois ja juoksemme takaisin toistemme luo. Tämä on kuin loputon kierre. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tällainen dementoitunut suhde tee hyvää kummallekaan meistä. Luojan tähden, katsokaa meitä! Olemme rikkinäisiä, myrkyllisiä, katkeria, tyhjiä.

Ja siksi minun on sanottava hyvästit.

Ei siksi, että olisin luovuttaja. Ei siksi, etten rakastaisi sinua.

Ihailit minua, koska en koskaan kysynyt asioita, joita muut tytöt kysyisivät. Ajattelin, että se on hyvä merkki. Olinpa väärässä.

Haluan, että minua rakastetaan ehdoitta, todella, hulluna, tavanomaisesti ja epätavanomaisesti, viimeiseen hengenvetoon asti. Paskat minusta, jos se on syntini. Minä ansaitsin sen, tiedän sen. Annoin koko sydämeni sinulle, mutta sinä epäilit sitä aina. Et koskaan uskonut, että sinua voitaisiin rakastaa niin paljon.

Tämä rakkaustarina, joka meillä oli, oli melkein kaunis, melkein täydellinen, melkein mahdollinen. Melkein.

Ruokkasit minua juuri ja juuri tarpeeksi toivolla, jotta sait minut himoitsemaan yhä enemmän.

Kävi ilmi, että olemme molemmat jonkinlaisessa “melkein-rakastajien” limbossa.

Joten seison tässä edessänne ja pyydän teitä vapauttamaan minut. Tietenkin halusin olla sinun ja vain sinun. Et voi sanoa, ettetkö olisi halunnut joskus samaa.

Vannon, että minun on sanottava hyvästit meidän molempien vuoksi. Vihaan jokaista niistä miljoonasta syystä, miksi emme koskaan päässeet yhteisymmärrykseen. Sydämeni palaa yhä kaipauksesta sen yhden syyn takia, joka voisi kääntyä. Se taitaa olla meidän kaikkien kirous, jotka olemme juuttuneet johonkin hemmetin melkein-satuun.

Seison tässä edessänne ja olen uupunut. Tämä tuska on kestänyt yhden unettoman yön liikaa. Mutta en koskaan unohda hymyillä. En halua ihmisten näkevän ahdistustani ja pelkoani menettää sinut.

Kiitos niistä maagisista hetkistä, joita meillä oli. Kiitos muistoista. Toivon, että tapaamme vielä jossain toisessa elämässä. Toivottavasti sanaa melkein ei ole olemassa siellä.