Skip to Content

7 Varoittavaa Merkkiä Hiljaisesta Hyväksikäytöstä

7 Varoittavaa Merkkiä Hiljaisesta Hyväksikäytöstä

Niin paljon kuin haluaisimmekin ignoorata sen, kotiväkivalta on totta ja sitä tapahtuu joka päivä.

Me voimme olla uhreja tietämättämme tai ehkä ignooraamme sen, koska kaikki eivät ole tarpeeksi vahvoja kävelläkseen tiehensä hyväksikäyttäjänsä luota.

Se on ihminen, johon rakastuimme ja jolle omistauduimme. On yksinkertaisesti mahdotonta hyväksyä sitä, että he hyväksikäyttävät meitä.

Kuinka he saattavat? Me rakastimme kerran. Me rakastamme edelleen.

Hyväksikäyttö tulee eri tavoin ja eri muodoissa, mutta jotkin varoittavat merkit ovat aina samoja. Ja jos mietit, käytetäänkö sinua hyväksi, on suuri mahdollisuus, että niin on.

Ainoa ihminen, jolla on tähän vastaus, olet sinä itse. Auttaaksemme sinua, me kokosimme joitain yleisimpiä varoitusmerkkejä hiljaisesta väkivallasta.

1. Sinä et ole surullinen riidellessäsi puolisosi kanssa – sinä olet peloissasi

Se, että on surullinen riidoista, on ok. Sinä olet surullinen, koska ihminen, jota rakastat, on vihainen sinulle.

Sinä olet surullinen, että sinua sattuu. Mutta jos sinulla on syytä olla peloissasi, se ei ole enää terveellistä parisuhteessa.

Jos olet enemmän peloissasi hänen sekoavan ja ehkä lyövän sinua, miksi sinä jäät?

Kysy itseltäsi: ”Ansaitsetko oikeasti olla jonkun sellaisen kanssa, jota pelkäät?”

2. Pelkäät puolisosi reaktiota enemmän, kuin tilannetta, jossa olet

On sitten kyse myöhässä olemisesta ruuhkan vuoksi, auton kolhimisesta tai mistä tahansa pienestä asiasta, sinä pelkäät, kuinka puolisosi reagoi sen sijaan, että miettisit, mitä harmia ne sinulle aiheuttavat.

Sinun tulisi tuntea olevasi turvassa parisuhteessasi sen sijaan, että olisit koko päivän huolissasi siitä, mitä kotona voi odottaa.

Sinun tulisi olla huolissasi omasta elämästäsi sen sijaan, että olisit huolissasi hänen reaktioistaan ja tunteistaan.

Sinä ajattelet enemmän sitä, ettet suututtaisi häntä kuin ajattelet sitä, mikä on sinulle parasta. Ja parasta sinulle olisi jättää hänet.

3. Ei ole luottamusta

Moni parisuhde epäonnistuu luottamuksen puutteen vuoksi.

Mutta juos hän jatkuvasti saa sinut tuntemaan itsesi syylliseksi, kun et luota häneen ja hän vaatii luottamustasi, mutta ei anna sinulle yhtään syytä luottaa häneen vaan sen sijaan rikkoo sitä jatkuvasti, tämä on myös hyväksikäytön muoto.

Luottamuksen tulisi olla ansaittua, ei pyydettyä. Onko tällä parisuhteella, jossa ei ole luottamusta, oikeasti tulevaisuutta vai lykkäätkö vain väistämätöntä?

4. Tunnet, että sinä tarvitset hänen hyväksyntäänsä koko ajan

Puolison mielipiteen tarkistaminen on tärkeää parisuhteessa, mutta yksinkertaisesti siksi, että välität heistä ja arvostat heidän mielipiteitään.

Näette toisenne tasa-arvoisina, mutta loppujen lopuksi teet niin, kuin on sinulle parhaaksi.

Mutta jos tunnet, että sinun pitää koko ajan hakea hänen hyväksyntäänsä kaikista pienistä asioista, joita teet ja jos hylkäät upeita mahdollisuuksia vain, koska hän saattaisi olla pitämättä siitä tai suuttua – LOPETA.

Sinä olet päässyt tähän pisteeseen omin avuin, et tarvinnut hänen hyväksyntäänsä kun rakensit itseäsi. Sinä et tarvitse sitä nytkään.

Sinä olet upea, vahva ja viisas nainen, joka pärjää omillaan. Ei ole syytä asettaa omaa elämääsi holdiin miehen vuoksi, joka ei tee samaa sinun vuoksesi.

5. Tunnet olevasi sekaisin hänen takiaan

Manipulointi on yksi hyväksikäytön muoto, jossa ihminen yrittää manipuloida toista ihmistä käännellen ja muuttaen totuutta tukemaan heidän omaa näkökulmaansa.

Se saattaa esiintyä sellaisessa muodossa, että hään valehtelee sinulle päin naamaa ja vakuuttaa sinut siitä, että olet väärässä ja hän oikeassa.

Ja kun alat tuntea olevasi sekaisin, koska et tiedä, mitä enää sanoa ja keneen voit luottaa, yritä nähdä, mikä johti sinut tähän tilanteeseen.

Mikä on syy sille, että tunnet olevasi näin epävarma ja sekaisin yhtäkkiä? Sinä huomaat kaikkien merkkien osoittavan puolisoasi.

6. Tunnet olevasi eristetty ystäviltäsi ja perheeltäsi

Kun rakastumme johonkin, on luonnollista, että haluamme viettää jokaisen minuutin yhdessä, mutta ajan myötä se muuttuu.

Jos hänen TÄYTYY nähdä sinut, olla kanssasi ja syyllistää sinua siitä, että vietät aikaa muiden kanssa, se ei ole terveellistä käyttäytymistä.

”Minä tein valinnan, hän ei koskaan pyytänyt sitä.” Mutta miksi teit sen valinnan alun perinkään? Jos odotit näkeväsi ystäviäsi tai perhettäsi, mutta peruit viime hetkellä, kysy itseltäsi, miksi teit sen.

Mikä oli syy sille, että pysyit kotona hänen kanssaan – taas? Syyllistäminen on myös hyväksikäytön muoto ja tämä pitää sinut paikoillasi pitkään.

7. Riidan aikana etsit lähintä uloskäyntiä

Sinä saatat pyyhkiä asian sivuun tällä tavalla: “Minä olen järjetön ja hölmö. Hän ei koskaan satuttaisi minua.“

Mutta jos olet jatkuvasti kuilun partaalla riidan aikana ja suunnittelet pakoreittiä, se saattaa olla vaistosi, joka kertoo, ettet ole turvassa.

Tämä saattaa olla vaistosi, joka kertoo sinulle sen, mitä et halua kuulla, mitä kieltäydyt hyväksymästä. jos löydät itsesi kuilun reunalta seuraavan riidan aikana, ehkä on aika etsiä se lopullinen uloskäynti.