Skip to Content

7 Tapaa Reagoida Hiljaiseen Kohteluun Suhteessasi

7 Tapaa Reagoida Hiljaiseen Kohteluun Suhteessasi

Hiljainen kohtelu on kumppanin tahallista huomiotta jättämistä, koska ette ole samaa mieltä jostain asiasta.

Se voi olla jokin minitappelu, mutta se voi olla myös jotain vakavaa, kuten pettämistä tai itsestäänselvyytenä pitämistä. Pohjimmiltaan se ei kuitenkaan ole lainkaan mukavaa, ja sitä voidaan kutsua jopa jonkinlaiseksi henkiseksi hyväksikäytöksi.

Koska jos kumppanisi ei halua puhua kanssasi ja korjata asioita, se tarkoittaa, että hänestä tuntuu, ettet ole hänen ponnistelujensa arvoinen. He haluavat, että sinuun sattuu niin paljon kuin mahdollista ja tekevät kaikkensa nähdäkseen sinut sellaisena.

Ja siinä tilanteessa on tiettyjä asioita, joita voit tehdä vastataksesi kumppanisi sinulle antamaan hiljaiseen kohteluun.

1. Etsi ongelman ydin

woman pensively looking outside the carriage window while sitting indoors of a metro train

Jos löydät ongelman juurisyyn, voit ehkä estää hiljaisen kohtelun seuraavalla kerralla. Jos tiedät, mikä käytös saa kumppanisi suuttumaan, tiedät, miten kommunikoida hänen kanssaan ensi kerralla.

En sano, että luovut unelmistasi vain siksi, että se saa miehesi surulliseksi, mutta jos sinusta tuntuu, että teit virheen, voit korjata sen. Koska tangoon tarvitaan kaksi, myös kumppanisi on ponnisteltava.

2. Pidä sydäntäsi hihassa

girl with coffee to go in hand listening to her boyfriend

Ihmiset pitävät tunteensa syvällä nykyään, mutta se on pahinta, mitä voit tehdä.

Jos haluat estää hiljaisen kohtelun, sinun on puhuttava kumppanillesi. Älä ole se, joka juoksee hänen peräänsä, jos hän loukkaa sinua, vaan kun asiat rauhoittuvat, istu alas ja puhu hänelle avoimesti.

Kerro hänelle, miltä sinusta tuntuu, ja pakota hänet tekemään samoin. Se on loistava tapa luoda syvempi side teidän kahden välille ja nostaa suhteenne aivan uudelle tasolle.

3. Tee kompromissi

young couple sitting at table in cafe

Suhteet ovat kovaa työtä, mutta on sinun tehtäväsi nähdä, onko kumppanisi todella sen arvoinen. Jos riitelette pienistä asioista, yritä puhua hänen kanssaan ja tehdä kompromissi. Veikkaan, että te molemmat haluatte saada asiat toimimaan, joten ei ole syytä vaieta.

Muuten teistä molemmista tulee huono olo, ettekä ratkaise mitään. Sen sijaan, että jätätte toisenne huomiotta, avautukaa ja puhukaa kaikista niistä asioista, jotka saavat teidät tuntemaan olonne huonoksi. Jos rakastatte toisianne, ymmärrätte myös toisianne.

4. Varaa molemmille aikaa rauhoittua

woman enjoying sunset

Jos olet joutunut hiljaisen kohtelun uhriksi, älä hyppää heti keskusteluun kumppanisi kanssa, vaan anna hänelle aikaa rauhoittua. Tarvitset myös aikaa miettiä, mitä tapahtui ja pääsettekö siitä yli.

Jos keskustelette ongelmasta heti, huudatte toisillenne vain loukkaantuneiden tunteidenne vuoksi, ettekä ratkaise mitään. Mutta jos otatte aikaa rauhoittumiseen, voitte ehkä pelastaa suhteenne.

Kysymys on siitä, haluaako kumppanisi sitä myös ja onko hän sittenkin valmis muuttumaan.

5. Kommunikoi kohteliaasti

shy couple sitting on a park bench

Viestintää on monenlaista, ja jos puhut kumppanillesi ikään kuin olisit yhä vihainen hänelle, et ratkaise mitään. Jos sinua loukattiin niin paljon, voit erota, mutta tee se ainakin arvokkaasti.

Älä riitele äläkä kiroile, koska sillä tavalla vain pahennat asioita.

Hyvä kommunikaatio on avain onnistuneeseen suhteeseen, joten siihen sinun on pyrittävä. Ja jos et saa kumppaniltasi myönteistä vastausta, tiedät ainakin, ettei se ollut sinun syytäsi.

6. Älä tee asioita, jotka eivät ole sinulle mukavia.

woman in a dark dress and with a black veil near the river

On asioita, joita jotkut kumppanit haluavat, mutta jos se ei sovi sinulle, älä hyväksy sitä. Älä anna miehesi kiristää sinua vain siksi, että rakastat häntä. Se ei ole rakkauden teko vaan pelkuruutta.

Älä siis koskaan sano, että olet pahoillasi, jos luulet, ettet ollut syyllinen riitaan ja säilytä aina arvokkuutesi. Muista, että pariskuntien on ponnisteltava, ja jos olet ainoa, joka sitä tekee, siinä ei todellakaan ole järkeä.

7. Tehkää joitakin sääntöjä, jotka toimivat teille molemmille.

couple hugging and watching sun on the beach

Jos todella rakastat kumppaniasi ja jos käytte läpi kaikki ne ongelmat, joita teillä kahdella on, niin tehkää joitakin sääntöjä, jotka toimivat teidän molempien kannalta.

En tarkoita, että sinun pitäisi kumartaa hänen edessään, mutta jos hän on valmis saamaan asiat toimimaan, anna hänelle mahdollisuus.

Jos asiat eivät lopulta toimi, tiedät ainakin, että se ei johtunut sinusta. Jos se voidaan pelastaa, niin se on hienoa ja jos ei, niin kai teidän ei ollut tarkoitus olla yhdessä. Muistakaa, että kun yksi ovi sulkeutuu, muut ovet aukeavat!