Skip to Content

4 Lausetta, Joita Myrkylliset Miehet Sanovat Saadakseen Sinut Tuntemaan Olosi Loukkuun Jääneeksi

4 Lausetta, Joita Myrkylliset Miehet Sanovat Saadakseen Sinut Tuntemaan Olosi Loukkuun Jääneeksi

Kun kolmas osapuoli näkee uhrin pysyvän myrkyllisen hyväksikäyttäjänsä vieressä vuosikausia huolimatta kaikesta siitä, mitä tämä on hänelle aiheuttanut, ensimmäinen loogisesti heräävä kysymys on: “Miksi?”

Miksi kukaan täysjärkinen ihminen pysyisi vielä minuuttiakaan sellaisen ihmisen vieressä, joka tekee hänen elämästään helvettiä?

No, mitä useimmat ihmiset eivät tiedä, on se, että myrkylliset miehet käyttävät joukon strategioita pitääkseen uhrinsa vierellään mahdollisimman pitkään.

Osa näistä strategioista on yleensä joitakin yleisiä fraaseja, joita he käyttävät saadakseen sinut tuntemaan olosi loukuksi suhteeseen heidän kanssaan.

“Minä muutun”

Ensimmäinen ja yleisin valhe, jonka kaikki myrkylliset miehet sanovat, on se, että he muuttuvat. Kun olet tekemisissä tällaisen miehen kanssa ja kun alat nähdä hänen tuhoisaa käytöstään, haluat luonnollisesti lähteä.

Hän ei kuitenkaan anna sinun päästä hänestä eroon niin helposti. Itse asiassa hän loukuttaa sinut pysymään tässä haitallisessa suhteessa antamalla sinulle lukuisia vääriä lupauksia.

Hänen mukaansa tämä on viimeinen kerta, kun hän kohtelee sinua huonosti. Väitetään, että hän on vihdoin huomannut virheensä ja on valmis tekemään muutoksen.

Luulet, että hänen sinua kohtaan tuntemansa rakkaus on niin vahvaa, että hän on valmis muuttamaan tapansa sinun takiasi. Periaatteessa haluat uskoa häntä, koska välität hänestä niin syvästi.

Olet enemmän kuin iloinen voidessasi antaa hänelle toisen mahdollisuuden. Ajan myötä päädyt kuitenkin antamaan hänelle loputtomasti uusia mahdollisuuksia.

Odotuksistasi huolimatta myrkyllinen miehesi ei oikeastaan koskaan muutu. Pahinta on, ettei hän koskaan vilpittömästi suunnitellut tekevänsä niin.

Sen sijaan tämä kaikki oli osa hänen suurempaa suunnitelmaansa. Osa hänen suunnitelmaansa pitää sinut ympärilläsi mahdollisimman pitkään.

Kyllä, jonkin ajan kuluttua tajuat, mitä hän on tehnyt. Se tapahtuu kuitenkin vasta sitten, kun olet jo hautautunut hänen manipulaatioihinsa niin syvälle, ettet näe ulospääsyä.

“Olisin hukassa ilman sinua”

Joillakin naisilla on alitajuinen tarve pelastaa kaikki ympärillään olevat. Jos olet yksi heistä, pidät itseäsi varmasti tällaisena supernaisena.

Oletat, että sinulla on kyky avata miehen sydän rakkaudelle ja kyky kääntää hänen elämänsä päälaelleen.

Kerronpa sinulle yhden asian: myrkylliset miehet aistivat tämän. He valitsevat uhrinsa viisaasti, ja tämä mies tiesi, että olet empaattinen, jonka hän voisi vangita surullisella elämäntarinallaan.

Juuri siksi hän pitää sinut vierellään kertomalla, että hän olisi täysin hukassa ilman sinua.

Aina kun hän sanoo jotain tällaista, hän kiristää sinua emotionaalisesti. Luulet, ettet voi jättää häntä, koska hän tarvitsee sinua.

Tämän lauseen mukaan olet ainoa valonsäde tämän miehen olemassaolossa. Jos hylkäät hänet, häntä ympäröi pimeys ja hänen elämänsä on pilalla.

“Sinä tarvitset minua”

Toisaalta on olemassa myös toisenlaisia myrkyllisiä ihmisiä, jotka keskittyvät siihen, että sinä tarvitset heitä, eikä päinvastoin.

Kun olet loukussa tällaisen miehen kanssa, hän tekee kaikkensa vakuuttaakseen sinulle, ettet koskaan pärjäisi ilman häntä.

Hän tekee kaikkensa saadakseen sinut taloudellisesti ja emotionaalisesti riippuvaiseksi hänestä. Tämä mies aivopesee sinut uskomaan, ettei sinulla ole ketään muuta kuin hän.

Vaikka hän ei välitä sinusta lainkaan, hän saa sinut uskomaan, ettei kukaan mies hänen lisäkseen rakastaisi sinua samalla tavalla kuin hän.

Jonkin ajan kuluttua tämä myrkyllinen mies saa sinut uskomaan, että sinua ei ole tarkoitettu rakastettavaksi. Niinpä päädyt pysymään hänen kanssaan, koska luulet, ettei sinulla ole muuta paikkaa, jonne mennä.

“Olet liian herkkä”

Lista narsistien yleisistä fraaseista menee jotakuinkin näin: “Sinä ylireagoit”, “Olet liian herkkä”, “Se, mitä tein, ei ollut iso juttu”.

Kertomalla sinulle näitä lauseita myrkyllinen kumppanisi vähättelee kipuasi. Hän yrittää kääntää pelin kulun ja kääntää tilanteen omaksi edukseen.

Hänen mukaansa hän ei ole syyllinen siihen helvettiin, jonka hän laittaa sinut kokemaan. Hän ei ole hyväksikäyttäjä etkä sinä ole hänen uhrinsa – olet vain liian tunteellinen ja otat kaiken liian henkilökohtaisesti.

Tämä on itse asiassa yksi kaasuvalostelun muodoista. Kun käyt tätä kaikkea läpi, alat kyseenalaistaa omaa tervejärkisyyttäsi.

Et voi olla miettimättä, onko hän todella oikeassa. Liioitteletko todella?