Skip to Content

35 Mikrotaktiikkaa, Joita Narsistit Käyttävät Uhriensa Hallitsemiseksi

35 Mikrotaktiikkaa, Joita Narsistit Käyttävät Uhriensa Hallitsemiseksi

1. Narsisti uhkailee sinua pelotellakseen sinua. Hän haluaa, että lakkaat ajattelemasta itse ja kuuntelet häntä sokeasti.

2. Hän pystyy käymään kimppuusi, koska siedät jonkun huonoa kohtelua, ja samaan aikaan hän ei kunnioita sinua päivittäin ajattelematta, että se on hänen ongelmansa.

Se ei voi koskaan olla heidän ongelmansa. Se on aina jonkun muun.

3. He antavat epäilyttäviä kohteliaisuuksia, joiden on useimmiten tarkoitus kuulostaa enemmän loukkaukselta kuin kehulta.

4. He sabotoivat sinua, koska eivät kestä menestystäsi. Heidän maailmassaan he ovat parhaita, fiksuimpia ja kauneimpia; kaikki muut ovat arvottomia.

5. He luovat itsestään täydellisen ulkoisen kuvan. Täysin tuntemattoman silmissä he näyttävät virheettömiltä ja menestyneiltä.

6. He tekevät kaikkensa vain pitääkseen rakentamansa kuvan elossa. Jos se tarkoittaa, että heidän on murskattava joku saavuttaakseen sen, he eivät mieti sitä kahta kertaa.

7. He eivät koskaan tee aloitetta mistään. Ystävällisesti he antavat sinun tarttua ongelmaan, ja kun olet ratkaissut sen, he vakuuttavat sinulle, että teit surkeaa työtä ja että he olisivat voineet tehdä sen niin paljon paremmin.

8. He eivät edes ajattele sinua ihmisenä, itsenäisenä yksilönä. He pitävät sinua itsensä jatkeena.

9. Pelko on heidän tärkein aseensa. Pelon avulla he hallitsevat sinua täysin.

10. Aina kun jokin on vialla, he syyttävät sinua ja sanovat, että olet liian tunteellinen selviytyäksesi elämästä.

11. Haavoittuvuus ei ole plussaa, vaan se on jokaisen narsistin silmissä heikkous, koska he ovat johdotettu eri tavalla.

12. Heidän itsevarmuutensa ei ole valheellista. He todella luulevat olevansa parasta, mitä voi saada.

13. He paisuttelevat jonkin menneisyyden tapahtuman suhteettomaksi ja vakuuttavat sinulle, että se tapahtui juuri niin kuin he kertoivat, mutta sinä vain unohdit sen, koska olit “liian tunteellinen”.

14. He asettavat sinulle tarkoituksella ansoja, jotta he voivat esiintyä ‘pelastajanasi’, kun putoat.

15. He satuttavat sinua tahallaan, jotta he voivat käyttää tarkkaan harkittua suunnitelmaansa ‘anteeksipyytämiseen’ – toisin sanoen voittaa sinut puolelleen.

16. He eivät koskaan jätä käyttämättä tilaisuutta nöyryyttää sinua julkisesti.

17. He uhkaavat hajottaa tai viedä tavarasi.

18. He nöyryyttävät sinua aina tilaisuuden tullen ja silti ihmettelevät, miksi itseluottamuksesi on niin heikko.

19. He eivät pysty hallitsemaan tunteitaan, koska he eivät ole yhteydessä niihin.

20. He uhkaavat aina jättää sinut, koska haluavat, että anelet heitä jäämään. Heidän on kuultava, että sinä tarvitset heitä etkä voi elää ilman heitä.

21. Yksi keino varmistaa, että heillä on täydellinen valta sinuun, on varmistaa, että luulet olevasi epäkiitollinen. He haluavat, että ajattelet itsestäsi niin vähän ja että kiität Jumalaa siitä, että sinulla on heidät elämässäsi. Koska narsistisi mukaan olet onnekas, että kukaan rakastaa sinua oikeasti.

22. He pahoinpitelevät sinua sanallisesti aina, kun et tee sitä, mitä he haluavat sinun tekevän.

23. Koko suhteenne pyörii kontrollin ympärillä. Narsistit tarvitsevat kontrollia. Jos heillä ei ole sitä, he ovat valmiita tuhoamaan sinut emotionaalisesti siihen pisteeseen, ettet enää tunnista itseäsi, vain saadakseen sinut tyydyttämään heidän jokaisen mielijohteensa.

24. Jos jossakin vaiheessa suhdettanne raitistut ja yrität löytää ulospääsyä, jos nouset heitä vastaan, he eivät suostu siihen. Heti kapinasi jälkeen he rankaisevat sinua.

25. He ottavat sinut kiinni verkkoihinsa ja tekevät irrottautumisen lähes mahdottomaksi.

26. Kun se sopii heille, he osoittavat tunteita ja antavat rakkautta, mutta kun se ei sovi, he ottavat sen pois, mikä on sydäntäsärkevää kaikille, jotka eivät ole sosiopaatteja.

27. He ovat vastuussa taloudesta.

28. He tutkivat aina selkäsi takana, koska heidän on tiedettävä kaikki, mitä ympärillä tapahtuu.

29. He kyseenalaistavat jokaisen päätöksesi. Se ei johdu siitä, etteivät he luota sinuun, vaan siitä, että he haluavat sinun epäilevän itseäsi useiden “et pysty mihinkään” -huomautusten jälkeen.

30. He varmistavat, ettei ole hyväksyttävää olla oma itsensä. He haluavat muuttaa sitä, kuka olet, ja murskata itsetuntosi, jotta alat uskoa, että sinun on muututtava, koska se, kuka oikeasti olet, ei ole tarpeeksi hyvä.

31. He tuovat jatkuvasti esiin vikasi ja sanovat sinulle suoraan päin naamaa, että sinun on muutettava sitä, mistä he eivät pidä.

32. Jokaista tekemääsi virhettä käytetään sinua vastaan. Aivan kuin et saisi tehdä virheitä, kun taas toisaalta heidän virheitään ei lasketa, koska he eivät koskaan myönnä tehneensä niitä.

33. Jos yrität vaieta, he tekevät kaikkensa provosoidakseen sinua ja saadakseen sinut puhumaan, jotta he voivat jälleen kerran kääntää asiat toisin päin.

34. He eivät koskaan jätä sinua yksin, koska he tarvitsevat tätä suhdetta paljon enemmän kuin sinä.

Olet heidän narsistinen tarvikkeensa, jotain, jota ilman he eivät voi elää.

Niinpä he imevät sinusta verta, samanaikaisesti painostaen sinua lähtemään ja yrittäen pitää sinut ympärilläsi.

35. Valitettavasti lopulta hyvä ihminen päätyy tunnetasolla hakatuksi, kun taas pahis siirtyy seuraavaan uhriin ja näyttää täydelliseltä tuntemattoman silmissä.