Skip to Content

10 Asiaa, Joita Narsistit Eivät Koskaan Tee

10 Asiaa, Joita Narsistit Eivät Koskaan Tee

 

Varoitusmerkeistä voi lukea aina, kun avaa narsisteja käsittelevän artikkelin. Luet siitä, miten heidät tunnistaa, mitkä ovat heidän piirteitään ja että he ovat manipuloinnin ja petoksen mestareita ja niin edelleen.

Narsisti tekee sitä ja tätä – hän valehtelee, manipuloi ja esittää jotain, mitä hän ei ole. Mutta eikö ole lähes mahdotonta tunnistaa narsistia siitä, mitä hän tekee, koska muistaakseni yleisin varoitusmerkki on se, että hän teeskentelee olevansa jotain, mitä hän ei ole?

Kuinka voitte tietää, teeskentelevätkö he hyvää vai ovatko he sitä todella?

Koska harhaanjohtaminen ja valheellisen totuuden vakuuttaminen on aika lailla parasta, mitä he tekevät, tämä ei ole hyvä tapa paljastaa heidän peitetarinaansa ja olla varma siitä, että he ovat narsisteja.

Mutta mitä voit tehdä, on etsiä asioita, joita narsisti ei koskaan tekisi, kuten jotain, mikä ei ole hänen persoonallisuutensa mukaista, jotain, mihin liittyy empatiaa tai toisista välittämistä.

Olipa hän kuinka hyvä näyttelijä tahansa, narsisti ei koskaan tee mitään, mikä ei koske häntä, mikä ei hyödytä häntä.

Tässä kohtaa voit yllättää narsistin, koska hän ei odota sinun katsovan asioita tästä näkökulmasta. Tässä kohtaa hän tekee varmasti virheen, koska hän ei voi itselleen mitään.

He voivat esittää mitä haluavat, mutta he eivät voi esittää tunteita eivätkä teeskennellä hyviä tekoja. Se on vastoin sitä, keitä he ovat ja miten he ajattelevat.

Tässä on luettelo asioista, jotka auttavat sinua paljastamaan narsistin – luettelo asioista, joita narsisti ei koskaan tekisi:

1. He vihaavat kontrollin menettämistä

Narsistit tykkäävät käyttäytyä kuin he omistaisivat sinut, kuin he olisivat isäntäsi. He haluavat ajatella, että olet täysin kykenemätön tekemään mitään ilman heidän valvontaansa tai apuaan.

Mutta narsistin tunnistamiseen riittää, että näet, miten hän käyttäytyy, kun hän menettää kontrollin, kun hän ei enää hallitse elämääsi. Jos kontrolli vähenee ja tulet järkiinsä, he sekoavat täysin.

Heistä tulee vihaisia ja järkyttyneitä, etkä sinä tiedä syytä siihen. Jos näin on, voit olla varma, että hänen käytöksensä on osoitus narsistisesta persoonallisuudesta.

2. He eivät koskaan näytä, keitä he todella ovat

Kun tapaat heidät ensimmäistä kertaa, he ovat täydellisiä, ehkä jopa hieman liian täydellisiä, minkä pitäisi olla epäilyttävää heti alusta alkaen. He peittävät manipuloivan käytöksensä teeskentelemällä olevansa suloisia ja kilttejä.

He paljastavat todellisen karvansa, mutta vasta myöhemmin, kun on liian myöhäistä, että voit kävellä pois ilman ehtoja.

3. He eivät anna kenenkään todistaa olevansa väärässä

Yksi heidän vahvimmista aseistaan on manipulointi, kun he yrittävät vakuuttaa sinut asioista, jotka eivät ole todellisia, joita ei ole koskaan tapahtunut.

Vaikka he jäisivät kiinni valehtelusta sinulle, he eivät anna asian olla. He pitävät kiinni omasta versiostaan totuudesta.

Keskustelu narsistin kanssa on pelkkää ajanhukkaa. Sinä et voita, se on varmaa, voit vain loukkaantua tässä tuskallisessa prosessissa.

Lopulta he manipuloivat sinua uskomaan heidän tarinansa, vaikka olisit ollut koko ajan oikeassa.

4. He eivät koskaan pyydä anteeksi

Sen lisäksi, että he manipuloivat sinua ajattelemaan, että olet väärässä, he todella uskovat olevansa oikeassa.

He luulevat, että he eivät kykene tekemään virhettä, koska heidän silmissään he ovat puhdasta täydellisyyttä.

Vaikka he tekisivät virheen, et kuule anteeksipyyntöä. Heidän mielestään kaikki, mikä heidän ympärillään menee pieleen, on jonkun muun syytä eikä koskaan heidän.

5. He eivät koskaan anna sinulle anteeksi

Heidän odotuksensa ovat ainoa asia, jolla on merkitystä. Ja jos petät heidät, jos et täytä sitä, mitä he odottavat sinulta, he eivät koskaan anna asian olla.

Vaikka sanoisit olevasi pahoillasi, se ei riitä.

Joka kerta, kun riitelette, he palauttavat keskustelun jotenkin siihen, kun teit jotain väärin, ja anteeksipyynnöstä huolimatta he työntävät tuon virheen kasvoillesi. He eivät koskaan anna asian olla.

Kun heidän on valittava anteeksiannon ja koston välillä, he valitsevat aina koston.

6. Heillä ei ole tasavertaista

Heidän mielestään ei ole ketään heitä parempaa. Kukaan ei ole yhtä fiksu tai komea kuin he.

He ovat yksinkertaisesti puhtaan täydellisyyden heijastuma. He ovat kaikkien muiden yläpuolella.

Kun näkee ihmisen, jolla on näin paljon itsevarmuutta, on pakko tajuta, että jokin on pahasti pielessä. Kenelläkään ei pitäisi olla niin korkeaa käsitystä itsestään, ja kaikilla on epävarmuutta.

Siinä on valtava, punainen varoitusmerkki – hänen jättimäinen egonsa.

7. He eivät koskaan osoita empatiaa

Toisten ihmisten kärsimys tai onni, oli se sitten hyvä tai huono tunne, ei vaikuta narsistiin mitenkään. He eivät kykene ymmärtämään tunteita.

He välittävät vain itsestään. He ovat äärimmäisen tunteettomia, eivätkä he mieti kahdesti sanoessaan jotain loukkaavaa kenellekään, koska he eivät välitä siitä, miten kyseinen henkilö reagoi tai tuntee sen jälkeen.

Älä sekoita rehellisyyttä empatian puutteeseen. Sillä vaikka joutuisit olemaan raa’an rehellinen, et ole välinpitämätön kyseisen henkilön tunteista.

8. He eivät kuuntele

He teeskentelevät kuuntelevansa sinua, kunnes olet hiljaa, ja silloin he pläjäyttävät ulos kaiken, mikä heillä on mielessä. Se, mitä olet sanonut, ei kiinnosta heitä lainkaan.

Tämä tapahtuu, koska he eivät kunnioita sinua tai mitään, mikä on mielessäsi. Ainoa tärkeä asia on se, mitä he ajattelevat ja miltä heistä tuntuu. Muilla ei ole väliä.

9. He eivät ole kohteliaita

Sillä ei ole väliä, ovatko he epäkohtelias tuntemattomalle kadulla vai ystävillesi – narsistit eivät voi olla kohteliaita, koska he eivät välitä muiden ihmisten tunteista.

He käyttäytyvät töykeästi ja ovat ajattelemattomia rakkaitasi kohtaan, koska nämä ihmiset eivät merkitse heille mitään. Ainoa ihminen, jolla on merkitystä, on narsisti itse.

10. He eivät anna kohteliaisuuksia

He eivät halua, että muut tuntevat olonsa hyväksi. He haluavat, että muut tuntevat olonsa paskaksi, jotta narsistit voivat tuntea itsensä paremmiksi, suuremmiksi ja tärkeämmiksi kuin he.

Siksi he eivät koskaan anna kohteliaisuuksia, he haluavat vain saada niitä. Jos saat narsistilta kohteliaisuuden, sinun kannattaa todella tutkia asiaa, sillä se on luultavasti vain taktiikka jonkin paljon vakavamman asian takana.