Skip to Content

Malja Kaikille Rohkeille Lapsille, Jotka Katkaisivat Siteet Myrkyllisten Äitiensä Kanssa

Malja Kaikille Rohkeille Lapsille, Jotka Katkaisivat Siteet Myrkyllisten Äitiensä Kanssa

Vanhempiaan pitää rakastaa, olivatpa he millaisia tahansa. Varsinkin äitiäsi! Hän synnytti sinut, ja vähintä, mitä voit tehdä, on kiittää häntä siitä!

Ja veikkaan, että hän jopa antoi katon pääsi päälle vuosiksi. Sinulla oli ruokaa pöydässä. Mitä muuta voisit pyytää?

Loppujen lopuksi hän olisi voinut heittää sinut jonkun ovelle. Mutta hän ei tehnyt niin, vai tekikö?

Juuri siksi sinun PITÄÄ rakastaa häntä, tapahtui mitä tahansa. Ja mikä tärkeintä, sinun PITÄÄ kunnioittaa häntä.

Hän kantoi sinua yhdeksän kuukautta ja kävi läpi valtavaa tuskaa tuodakseen sinut tähän maailmaan. Kuka sinä olet kantamaan kaunaa häntä kohtaan?

Puhumme äidistäsi, ja hän on aina oikeassa!

Kuinka monta kertaa olet kuullut nämä repliikit? Tietenkin ne tulevat aina joltain, joka ei ymmärrä, mistä olet tulossa.

Ne tulevat aina ihmisiltä, jotka olettavat, että kaikkien äidit ovat enkeleitä, jotka Jumala on asettanut tähän maailmaan suojelemaan meitä. Ihmisiltä, jotka eivät voi käsittää ajatusta myrkyllisestä äidistä, jonka ainoa tehtävä tässä maailmassa on pilata elämäsi.

No, valitettavasti minä ymmärrän. Ja juuri siksi sanon, että kaikki tämä on paskapuhetta.

Sinulla ei ole mitään velvollisuutta rakastaa äitiäsi, jos hän oli kurjuutesi lähde.

Hän ei ole nainen, joka antoi sinulle ehdotonta rakkauttaan.

Ei nainen, joka tarjosi sinulle lohtua, kun sitä tarvitsit, eikä todellakaan nainen, joka ansaitsee tulla kutsutuksi äidiksi.

Koska myönnettäköön, että hän oli kaikkea muuta kuin sitä.

Kuinka monta kertaa hän särki sydämesi auttamatta sinua keräämään palasia? Kuinka monta kertaa kerjäsit murusia hänen huomiostaan, mutta et koskaan saanut niitä?

Kuinka monta kertaa pyysit hänen suojelustaan, mutta päädyit taistelemaan itsesi puolesta?

Kuinka monta unetonta yötä olet viettänyt itkien ja rukoillen Jumalaa antamaan sinulle huolehtivan äidin? Kuinka monta kertaa katsoit kateellisena ystäviäsi, kun he saivat äidiltään pelkän suukon tai halauksen?

Kuinka monta kertaa olet juossut hänen syliinsä, mutta törmännyt tunteettomaan seinään? Kuinka monta kertaa olet syyttänyt itseäsi siitä, miten hän kohteli sinua?

Tiedän, että niitä on enemmän kuin osaat laskea. Miksi siis luulet olevasi tälle naiselle mitään velkaa? Usko minua – et ole.

Hän ei suoriutunut äitinä ja siksi hän hylkäsi sinut kaikista “velvollisuuksista”, joita kiitollisella lapsella voisi olla.

Ainoa ihminen, jolle olet kaiken velkaa, olet itsellesi, koska sinulla oli rohkeutta rikkoa tämä myrkyllinen kierre.

Kohtasit suurimman pelkosi ja hyväksyit karun totuuden: äitisi ei rakasta sinua eikä koskaan rakastanutkaan. Itse asiassa hän on todennäköisesti kykenemätön rakastamaan.

Mutta arvaa mitä? Mikään siitä ei ole sinun syytäsi. Kyllä, kesti vuosia tajuta se, mutta nyt olet vihdoin päässyt pisteeseen, jossa et enää syytä itseäsi.

Ja se tulee vielä paremmaksi. Et enää edes syytä häntä.

Jollain tasolla olet jopa antanut hänelle anteeksi, että hän pilasi elämäsi. Et ole tietenkään unohtanut mitään, mutta viha ei enää kalvaa sinua.

Kuinka vahva sinun täytyy olla, että pääset tälle tietoisuuden tasolle!

Malja sinulle. Se on vähintä, mitä ansaitset kaiken kokemasi jälkeen.

Malja rohkeudellesi. Vaati paljon rohkeutta katsoa tuota loukkaantunutta lasta sisällänne suoraan silmiin – paljon rohkeutta kohdata traumanne ja alkaa taistella niitä vastaan.

Malja vahvuudellesi. Vaati sinulta paljon voimaa parantaa tuo sisäinen lapsi.

Mutta luulen, että sinulta vaati vielä enemmän voimaa todella katkaista siteet myrkylliseen äitiin. Katkaistaksesi siteet hänen kanssaan lopullisesti.

Tiedän, että oli lähes mahdotonta olla lankeamatta hänen manipulaatioihinsa, petoksiinsa ja valheisiinsa. Veikkaan, että hän yritti houkutella sinut takaisin verkkoonsa kymmeniä kertoja lupaamalla, että tällä kertaa olisi toisin, tai kaasuttamalla sinua ja sanomalla, että ylireagoit.

Pysyit kuitenkin oikealla tiellä. Potkit hänet todella ulos elämästäsi, sydämestäsi ja mielestäsi.

Mutta ennen kaikkea, malja sille ihmiselle, joksi olet kasvanut. Malja sille, ettet koskaan peilannut hänen käyttäytymismallejaan etkä koskaan tullut yhtään hänen kaltaisekseen.

Rakkauden nälkäsi ei tehnyt sinusta sydämetöntä hirviötä. Huomionhalusi ei tehnyt sinusta narsistista ääliötä, joka tappaisi päästäkseen valokeilaan.

Epätoivoinen mukavuudenhalusi ei innoittanut sinua muuttumaan itsekkääksi, apaattiseksi ihmiseksi. Ymmärtämisen kaipuusi ei tehnyt sinusta välinpitämätöntä.

Sen sijaan myrkyllinen äitisi innoitti sinua olemaan parempi kuin hän. Hän näytti sinulle, millainen ihminen sinusta ei saa koskaan tulla.

Kun ajattelen asiaa tarkemmin, se on oikeastaan ainoa asia, josta sinun pitäisi kiittää häntä: siitä, että hän antoi sinulle opetuksen, jota et koskaan unohda.

Arvaa mitä, sinä selvisit siitä! Sinulla on kaikki, mitä olet koskaan halunnut elämässäsi, ja sait sen ilman hänen apuaan.

Mikä tärkeintä, sinulla on sisäinen rauha. Olet parantunut, eikä kaikki hänen jälkeensä jättämänsä tunnesaalis enää paina sinua.

Ilmeisesti hän oli väärässä – et olekaan niin epäonnistunut.

Malja siis SINULLE! Sinä ansaitset sen.

Ja vielä nopea muistutus: sinun ei tarvitse rakastaa äitiäsi vain siksi, että hän on äitisi. Mutta hei, sinun PITÄÄ aina rakastaa itseäsi!