Skip to Content

Pyydän, Älä Tuhlaa Toista Vuotta Elämästäsi

Pyydän, Älä Tuhlaa Toista Vuotta Elämästäsi

Jotkut näkevät kellon tikittävän keskiyöllä uutena mahdollisuutena tehdä jotain itsestään.

Mahdollisuutena käydä vihdoin kuntosalilla, läpäistä se lopputentti, jota he ovat lykänneet ikuisesti, tai sanoa lopulliset hyvästit sille myrkylliselle suhteelle, joka on kestänyt aivan liian kauan.

Kuuntele, en ole täällä kertomassa sinulle, mitä sinun pitäisi tehdä, miten sinun pitäisi aloittaa elämäsi johtaminen tai hyökkäämässä kimppuusi siitä, ettet koskaan pidä kiinni uudenvuodenlupauksistasi.

Olen täällä vain antaakseni sinulle ainoan neuvoni: tee vuodesta 2024 niin tärkeä kuin mahdollista. Pyydän sinua tekemään siitä ikimuistoisen ja unohtumattoman.

Olkaamme rehellisiä; kuinka monta vuotta elämästäsi olet tuhlannut tähän mennessä? Kuinka paljon aikaa olet käyttänyt vääriin ihmisiin, vääriin valintoihin ja myrkyllisiin tilanteisiin?

No, eikö olisi jo aika muuttaa tätä käytäntöä? Eikö olisi jo aika ottaa asiat omiin käsiisi ja siirtyä pois tältä kuolleelta paikalta?

Tämä saattaa kuulostaa masentavalta, mutta kenelläkään meistä ei ole ylellisyyttä pitää elämäämme itsestäänselvyytenä.

Lopettakaa siis ajan tuhlaaminen, koska teillä ei ole ikuisuutta jäljellä.

Ennen kaikkea, älä tuhlaa vuotta 2024 siihen, että odotat jonkun muuttuvan.

Sitä, että pettävä kumppanisi tulee järkiinsä ja tajuaa, että sinä olet se oikea, sitä, että se ystävä, joka vain käyttää sinua hyväkseen, ymmärtää, että ansaitset enemmän, sitä, että vanhempasi alkavat nähdä sinut aikuisena, sitä, että melkein-poikaystävälläsi on kunniaa laittaa suhteellenne etiketti ja antaa sinulle vihdoinkin tyttöystävänsä kunnioitettavan tittelin.

Ihmiset eivät muutu – se on todistettu tosiasia. Ja vaikka he muuttuisivatkin, he eivät tee sitä muiden vuoksi.

Pohjimmiltaan odotat ihmeen tapahtuvan, kun laitat elämäsi jäihin ja kun aika kulkee ohitsesi. Pysähdy. Lopeta vain.

Ei enää toisia mahdollisuuksia , tyhjiä lupauksia, kuviteltuja määräaikoja tai unettomia öitä. Pakkaa laukkusi ja siirry pois niiden luota, jotka eivät anna sinulle sitä, mitä ansaitset.

Muuten saat kiinni itsesi siitä, että odotat innolla toista joulukuuta täsmälleen samassa tilanteessa, jossa olet nyt.

Älä kuitenkaan tuhlaa tätä vuotta myöskään yrittämällä muuttaa itseäsi miellyttämään jotakuta toista.

Paremmaksi tuleminen on jotain, mitä sinun pitäisi tehdä, mutta se ei tarkoita sitä, että tapat persoonallisuutesi ja keksit itsesi täysin uudelleen vain tullaksesi hyväksytyksi tai enemmän rakastetuksi.

Älä vietä vuotta 2024  suremalla epäonnistunutta rakkauselämääsi.

Päätä, oletko valmis laittamaan itsesi takaisin seurustelupöytään vai pysytkö sinkkuna – kumpi vain sopii sinulle paremmin.

Muista, että se, joka lähti elämästäsi, teki sen syystä, joten ei ole mitään järkeä surra exääsi, jonka ei ollut tarkoitus olla, ja kantaa tunnesäkkiäsi toiseen vuoteen.

Anna sen sijaan vuoden 2024 olla vuosi, jolloin paranet vihdoin lopullisesti ja jätät kaikki menneet traumasi taaksesi.

Sitä paitsi rakkauselämäsi ei saisi olla ainoa asia, joka määrittää onnellisuutesi.

Älä tuhlaa tätä vuotta ihmisiin, jotka tuovat negatiivisuutta ja pimeyttä elämääsi.

Ole tarpeeksi rohkea katkaistaksesi siteet niihin, jotka eivät kohtele sinua oikein, jotka laskevat sinua alas tai jotka vaikuttavat kielteisesti mielenterveyteesi.

Keskity sen sijaan niihin, jotka tekevät sinulle hyvää ja jotka tekevät sinusta paremman ihmisen. Mikä tärkeintä – keskity itseesi.

Älä vietä sitä mukavuusalueellesi vangittuna, muutosta peläten.

Älä anna pelkojesi vallata toista vuotta elämästäsi, mikä päättyy siihen, että kadut sitä, ettet ottanut tarpeeksi riskejä.

Muista: se, mikä on tuttua, ei välttämättä ole parempaa.

Tiedän, että hyppääminen tuntemattomaan saattaa olla pelottavaa, mutta luota minuun, kun kerron, että se on paljon jännittävämpää kuin luuletkaan.

Älä tuhlaa toista vuotta tekemättä asioita, joista pidät, ja ilman ihmisiä, joita rakastat.

Vaikka aikataulusi olisi äärimmäisen tiukka, et voi koskaan olla liian kiireinen hemmotellaksesi itseäsi.

Vietä enemmän aikaa rakkaidesi kanssa, käy elokuvissa, kuuntele lempimusiikkiasi. Tee mitä tahansa, mikä tekee sinut aidosti onnelliseksi.

Älä kuitenkaan myöskään vietä aikaa haaveilemalla, tekemättä koskaan mitään todellista liikettä tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Tee konkreettinen toimintasuunnitelma ja ala miettiä, miten ansaitset sen ylennyksen, jota olet niin kovasti toivonut, ala säästää rahaa matkaa varten kohteeseen, jossa olet aina halunnut käydä, ala opiskella sitä uutta kieltä, josta olet ollut kiinnostunut iät ja ajat…

Älä tuhlaa sitä kaunaan tai kaunaan. Opettele sen sijaan päästämään irti ja löytämään sisältäsi voimaa antaa anteeksi muille ja itsellesi.

Älä ymmärrä minua väärin – tämä ei tarkoita, että sinun on toivotettava ne, jotka ovat tehneet sinulle pahaa, tervetulleiksi takaisin elämääsi .

Älä unohda, mitä he tekivät sinulle, mutta jätä heidän aiheuttamansa tuska vuonna 2023.

Hyväksy tarvittaessa jopa anteeksipyynnöt, joita et saanut. Opettele, miten voit siirtyä eteenpäin etsimättä päätöstä ja saattaa elämäsi keskeneräiset luvut loppuun.

Älä tuhlaa vuotta 2024 siihen, että olet onneton. Älä käytä 365 päivää mielen leikkimiseen, analysointiin, yliajatteluun tai murehtimiseen.

Kyllä, on olemassa lukuisia elämäntilanteita, joihin et yksinkertaisesti voi vaikuttaa.

Se, mitä voit kuitenkin tehdä, on vaikuttaa siihen, miten tunnet ja ajattelet.

Siksi keskity siihen. Keskity löytämään sisäinen rauha ja tekemään itsestäsi mahdollisimman onnellinen riippumatta siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu.

Mikä tärkeintä – älä tuhlaa vuotta 2024 kyseenalaistamalla arvoasi ja ajattelemalla, ettet riitä.

Älä anna epävarmuutesi enää pidätellä sinua ja ala vaihteeksi uskoa itseesi.

Älä tuhlaa sitä siihen, että rakastat muita enemmän kuin itseäsi. Pidä huolta kehostasi, sydämestäsi ja sielustasi ja vaikuta!

Älä jätä mitään huomiselle. Tartu tähän tilaisuuteen nyt ja tee vuodesta 2024 elämäsi paras vuosi!

Ole itse asiassa niin fiksu, ettet tuhlaa enää sekuntiakaan elämästäsi, sillä sekunnit summautuvat minuuteiksi, jotka summautuvat tunneiksi, jotka summautuvat päiviksi, viikoiksi ja kuukausiksi, ja ne kaikki muodostavat kokonaisen vuoden.