Skip to Content

Kirje Miehelle, Joka Kohteli Minua Vaihtoehtona

Kirje Miehelle, Joka Kohteli Minua Vaihtoehtona

Rakas opetus…

Jos minun pitäisi kuvailla sitä, mitä ikinä minulla olikaan meneillään sinun kanssasi yhdellä sanalla, se olisi ehdottomasti ’odottaminen’.

Odotin aina jotain, sinun olevan valmis, sinun lopettamista pelkäämästä sitoutua, sinun vastaavan viestiini, sinun soittavan, sinun valitsevan minut, sinun olevan varma meistä ja lista jatkuu.

Jos olisin sallinut sinun jatkaa tulemasta sisään ja menemästä ulos elämästäni minä vieläkin odottaisin.

Minä olisin voinut antaa meille miljoona mahdollisuutta, tai ehkä minä annoinkin, en enää tiedä, mutta lopputulos olisi ollut aina sama – me emme olisi koskaan toimineet siksi, että sinä et olisi koskaan muuttunut, sinä et olisi koskaan rakastanut minua sillä tavoin, kun ansaitsin.

Sillä tavoin, kun minä rakastin sinua.

Tämän sanominen ei tee asioista yhtään helpompaa, se vain saa minut kohtaamaan totuuden kerralla.

Minä tuhlasin liian paljon aikaa toivoen, että jossain kohtaa tulisit vastaan, että sinä lopulta näet minut ja kuinka mahtavat me olisimme voineet olla, jos olisit antanut meille oikean mahdollisuuden.

Mutta sinä et pystynyt siihen, ethän?

Olit niin henkisesti hajalla, niin pelokas rakastamaan, että et nähnyt muuta vaihtoehtoa, kuin pitää minut niin kaukana sydämestäsi kuin mahdollista.

Et ollut koskaan se, joka puhuisi paljon, tärkeistä asioista varsinkaan. Mutta niinä harvoina hetkinä, kun pystyit avautumaan ja päästämään minut sisään, olivat niitä hetkiä, jolloin rakastuin sinuun.

Sinä halasit minua niin tiukasti, sinä suutelit minua niin kiihkeästi, että en voinut muuta kuin ajatella sinulla olevan aitoja tunteita minua kohtaan.

Sinä olit kaikkea sitä, mistä olin unelmoinut niinä harvoina hetkinä, mutta sinä olit niin kaukana suurimman osan ajasta.

Arvelen, että sait tarpeeksesi pitäessäsi minut lähellä, mutta ei koskaan liian lähellä. Tuo ’tarpeeksi’ toimi jonkin aikaa.

Tiesit, että voisit tulla takaisin luokseni, vaikka kuinka pitkän ajan päästä.

Vaikken ollut nähnyt tai kuullut sinusta pitkään aikaan, sinä tiesit, että en voinut itselleni mitään ja päästin sinut takaisin elämääni jälleen.

Sinä näit, kuinka syvä rakkauteni oli ja sinä käytit sitä hyödyksesi.

En ollut koskaan prioriteetti-listasi kärjessä ja sinä todistit sen niin monta kertaa sanoillasi ja teoillasi.

Olin joku, joka tyytyi huomiosi ja ihastuksesi rippeisiin. Se oli minun suurin virheeni, koska sallin inun kohdella minua huonosti.

Tyytymällä minusta tuli sinulle vain vaihtoehto ja se on alhaisinta, mitä voit toiselle tehdä. Pysymällä vierelläsi hajotin oman sydämeni.

Jatkoit niiden tarinoiden kertomista, joita halusin kuulla.

Vallitsevimpia niistä olivat ne, jotka kertoivat meidän olevan yhdessä jonain päivänä, kun aika on oikea, miksi tuhota sitä hyvää, mitä meillä on tällä hetkellä, miksi asettaa sille nimi, miksi muiden ihmisten tulisi nähdä tai tietää meistä nyt.

Jatkoit näiden tarinoiden kertomista ja minä uskoin sinua ja tänä päivänäkään en tiedä, miksi.

Arvelen, että kun sydän on liian sitoutunut, et pysty ajattelemaan järkevästi tai näkemään omin silmin asioiden oikeaa laitaa.

Ainoa asia, joka voisi avata silmäni olivat kyyneleet, monet kyyneleet. Tunsin törmääväni tiiliseinään, kun kyse oli sinusta.

Annoin kaikkeni sinulle, rakkauden, ymmärryksen, kunnioituksen ja sitoutumisen ja sinä et koskaan yrittänyt tehdä samaa.

Sinä vain pidit minua itsestään selvyytenä ja oletit minun aina päästävän sinut sisään.

Ajattelin samoin jossain kohtaa, usko minua. Mutta sitten tuli se hetki, jolloin näin selvästi.

Se sai minut näkemään, että jos pysyisin tässä henkisessä vuoristoradassa kanssasi, tulisin vain sairaaksi.

Joka kerta kun tunsin, että me olemme menossa johonkin, sinä petit minut.

Joka kerta kun uskoin lupauksiisi, sinä sait minut pettymään.

Joka kerta kun olin onnellinen jostain tekemästäsi, minä maksoin siitä suurella määrällä tuskaa. Siksi minun tuli lopettaa se.

Minun piti lopettaa sallimasta sinun kohdella minua tuolla tavalla. Minun tuli arvostaa itseäni tarpeeksi paljon ja olla päästämättä sinua sisään enää.

Minun piti lopettaa tuhlaamasta aikaani ja ymmärtää, ettet koskaan olisi valmis.

Minun piti katsoa läpi sinua kohtaan tuntemieni tunteideni läpi ja muistaa, mitä minä ansaitsen.

Minun piti päästä pois luotasi löytääkseni itseni, rakastaakseni itseäni ja ollakseni onnellinen itseni vuoksi.

Minun piti tulla oman prioriteetti-listani ykköseksi, joten minun piti lopettaa pitämästä itseäni vaihtoehtona.