Skip to Content

6 Emotionaalista Kamppailua, Joita Lähes Jokainen Sinkkuäiti Kohtaa

6 Emotionaalista Kamppailua, Joita Lähes Jokainen Sinkkuäiti Kohtaa

Äitiys on maailman vaikein ja vastuullisin tehtävä. Mutta yksinhuoltajaäitiys, joka tekee kahden ihmisen työn yksin, on todellisen sankarin teko.

Ja se on erityisen vaikeaa aluksi, kun et vielä ole täysin tietoinen kaikista voimistasi ja kaikesta siitä, mitä voit saada aikaan. Sinua pelottaa, onnistutko kasvattamaan tämän ihmisen yksin.

Mutta lopulta huomaat, että äidin rakkaus lasta kohtaan voi siirtää vuoria.

Näet, että olet hurja ja voimakas ja että mikään ja kukaan ei voi asettua tiellesi, kun on kyse lapsesi onnesta.

Jos olet ollut yksinhuoltajaäidin kasvattama tai olet yksinhuoltajaäiti, tiedät tarkalleen, mistä puhun.

Olen täällä vain kertoakseni sinulle, että älä lyö itseäsi lyttyyn, kun tunnet itsesi väsyneeksi tai ylivoimaiseksi, koska lähes jokainen yksittäinen äiti kohtaa samanlaisia tunnekamppailuja, ja tässä on kuusi niistä.

1. Talous ja ura

nuori nainen hymyilee kannettavalla tietokoneella

Jokainen rakastava ja huolehtiva vanhempi haluaa tehdä parhaansa elättääkseen perheensä. Eivätkä yksinhuoltajaäidit ole poikkeus.

Suuri ero tässä on se, että jos olet yksinhuoltajaäiti ilman taloudellista apua toiselta puolelta, olet perheen ainoa elättäjä. Tietenkin haluat antaa lapsellesi mahdollisimman paljon.

Mutta samaan aikaan olet aina repimässä itseäsi ylimääräisten työtuntien ja sen pelon välillä, että menetät ison osan lapsesi lapsuudesta, koska jahtaat uraa antaaksesi lapsellesi paremman tulevaisuuden.

2. Vastuu

kaksi ystävää istuvat ja puhuvat

Yksi kirjaimellisesti jokaisen äidin kohtaamista vaikeuksista on se, että koko vanhemmuuden vastuu on vain hänen selässään.

Sinä olet vastuussa toisen ihmisen muodostamisesta, eikä kukaan ole jakamassa tätä taakkaa kanssasi.

Sinulla ei ole ketään, johon luottaa. Kyllä, voit pyytää neuvoja läheisiltäsi, mutta loppujen lopuksi sinä teet kaikki päätökset.

Sinun on oltava sekä hyvä että paha poliisi, tiukka vanhempi ja ystävä, äiti ja isä.

3. Syyllisyys

surullinen nainen katsomassa ikkunasta

Kun lopetat suhteen, jossa ei ole mukana lapsia, sinun täytyy vain käsitellä sydänsuruasi.

Mutta mitä tapahtuu, kun sinun täytyy paikata lapsesi särkynyt sydän ja selittää heille, että heidän isänsä ei halua olla osa heidän elämäänsä ja että he eivät ole siitä syyllisiä?

Olitko sinä se, joka lopetti välit lapsesi isän kanssa? Tiesit, että tämä oli parasta, mitä voit tehdä lapsellesi, ja tiesit, että hän ei ansainnut tulla kasvatetuksi näin myrkyllisessä ilmapiirissä.

Mutta siitä huolimatta et voi joskus olla miettimättä – teitkö oikean valinnan? Olisiko sinun pitänyt jahdata häntä enemmän ollaksesi vastuullinen vanhempi?

Riistitkö lapselta isän hänen elämässään? Ymmärtävätkö he, että teit jotain, mikä oli pakko tehdä, vai syyttävätkö he sinua siitä, että lähdit pois?

Kun kysyt itseltäsi näitä kysymyksiä, pidä mielessäsi, että näin on parempi. On parempi, että lapsellasi on terve suhde toiseen vanhempaansa kuin että hänet kasvatetaan toimimattomassa perheessä.

4. Sosiaalinen elämä

hymyilevä mies ja nainen kävelevät puistossa

Yksinhuoltajaäitinä oleminen on uuvuttavaa, ja se jättää harvoin aikaa tai energiaa muuhun elämään.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että olisit lakannut olemasta muuna ihmisenä kuin vain äitinä. Se ei tarkoita, ettetkö haluaisi seurustella ja saada ystäviä.

Sallikaa minun kertoa teille vain yksi asia – siinä ei ole mitään etäisesti väärää. Sinun ei pitäisi koskaan tuntea syyllisyyttä siitä, että annat itsellesi välillä tauon.

Tiedän, että olet kokopäiväinen äiti, mutta olet onnellisempi, jos rentoudut hieman, ja lapsesi nauttii siitä, että hänellä on tyytyväisempi äiti.

5. Rakasta elämää

rakastunut mies ja nainen

Samalla tavalla kuin et ole lakannut olemasta ihmisenä siitä lähtien, kun sinusta on tullut äiti, olet myös edelleen nainen tunne- ja seksuaalitarpeineen.

Joskus tunnet itsesi yksinäiseksi ja haluat vain jonkun pitelemään kädestäsi ja kertomaan, että kaikki järjestyy. Tarvitset läheisyyttä ja hellyyttä, ja se on täysin luonnollista.

Mutta toisaalta tiedät, että sydämesi voittamiseen tarvitaan vahva mies, ja olet huolissasi siitä, miten romanttiset suhteesi voivat vaikuttaa lapseen.

Tuntevatko he itsensä emotionaalisesti laiminlyödyiksi? Tuleeko mahdollinen kumppanisi toimeen lapsesi kanssa?

6. Epävarmuus

nainen katselee miehen kävelevän pois hänestä

Kun olet yksinhuoltajaäiti, on hetkiä, jolloin olet ylpeä itsestäsi, koska olet saanut kaiken aikaan yksin.

Ja sitten on aikoja, jolloin et tunne olevasi tarpeeksi hyvä ja jolloin mietit, olisiko sinun pitänyt tehdä jotain toisin.

Kaipaako lapsesi toista vanhempaa? Pitäisikö sinun ansaita enemmän rahaa? Vietätkö tarpeeksi aikaa heidän kanssaan?

Oletko hyvä esimerkki? Vai oletko itse asiassa myrkyllinen vanhempi, ilman että edes tiedostat sitä?

On aikoja, jolloin kaikki epävarmuutesi ja pelkosi tulevat pintaan. Aikoina tarvitset jonkun kertomaan sinulle, että teet asiat oikein.

Ja siksi olen täällä antamassa sinulle tarvitsemaasi rauhoitusta, kertomassa sinulle, että olet mahtava ja että olet loistava tässä vanhemmuudessa.

Luota minuun, olet enemmän kuin tarpeeksi hyvä ja teet hienoa työtä yksinkertaisesti siksi, että annat parhaasi.