Skip to Content

5 Merkkiä Siitä, Että kärsit Narsistin Jälkeisestä Stressioireyhtymästä

5 Merkkiä Siitä, Että kärsit Narsistin Jälkeisestä Stressioireyhtymästä

Narsistin jälkeinen stressioireyhtymä (Post Narcissist Stress Disorder, PNSD) tapahtuu silloin, kun olet elänyt narsistin kanssa.

Narsistit muuttavat sinua ja tapaasi nähdä maailmaa. He huijaavat ja manipuloivat sinua olemaan ihminen, jollainen et ikinä haluaisi olla.

Heidän myrkyllinen käyttäytymisensä kuluttaa sinua ja muuttaa sinut epävarmaksi ja pelokkaaksi ihmiseksi.

Sen jälkeen, kun vapaudut narsistista, elämäsi ei parane saman tien. On pitkä tie parantua ja monia vaiheita, ennen kuin palaat entisellesi.

Sinä pelkäät vieläkin, sinä vieläkin mietit, palaako hän takaisin ja kuinka voit sulkea hänet elämäsi ulkopuolelle lopullisesti.

Sinusta tulee masentunut ja ahdistunut. Sinä tunnet avuttomuutta, kuin menettäisit elämän hallinnan sen sijaan, että saisit sen takaisin.

Tämän trauma tekee sinulle. Tämä on seurausta siitä, jota hyväksikäyttö voi tehdä ihmiselle.

1. Muisto hänestä vainoaa sinua

Yksi asia voi laukaista sinut takaisin menneisyyteen. Voit nähdä tai kuulla jotain, joka muistuttaa sinua hänestä ja ajatuksesi palaavat saman tien takaisin aikaan, jolloin olit hänen kanssaan.

Trauma, jonka hän aiheutti sinulle, on liian suuri unohdettavaksi.

Voit yrittää korvata sen jotenkin, mutta jokin vetää sinut takaisin, jokin muistuttaa sinua kaikesta siitä tuskasta, jonka kävit läpi.

Sinä näet hänestä unia ja nuo unet tuntuvat todellisilta. Sinä heräät kylmän hien peitosta keskellä yötä, koska näit unta hänen hyväksikäyttävän sinua ja se tuntuu hyvin todelta.

Nämä unet eivät katoa noin vain, koska mielesi ei ole valmis antamana periksi vielä. Sinä olet traumatisoitunut ja tarvitset aikaa päästäksesi eroon näistä asioista.

Jos jokin tekee sinut murheelliseksi tai vihaiseksi, tämä todennäköisesti laukaisee flasbackit narsistisesta hyväksikäytöstä.

Kun vajoat tällaiseen tilaan, sinä menetät järjen äänen. Sinä alat panikoida ja vainoharhaisuus on ylitsepursuava.

Sinä alat kyseenalaistamaan ihmisten tarkoitusperiä, koska narsistisesta hyväksikäytöstä selviytymisen jälkeen kaikki vaikuttaa mahdolliselta uhalta.

Jokainen ihminen elämässäsi on mahdollinen manipuloija sinun silmissäsi.

2. Et pysty luottamaan keneenkään

Narsistin kanssa eläminen voi tuhota sinut täysin. Se voi syödä persoonallisuutesi ja muuttaa sinut tyhjäksi ihmiseksi, ideaaliseksi manipulointia varten.

Se saa sinut tilaan, jossa olet äärimmäisen haavoittuva, joka on oikeastaan täydellinen niille ihmisille, jotka haluavat käyttää sinua hyväkseen.

Sinä olet tietoinen siitä, että nyt kun olet selviytynyt narsistista, sinä olet helppo kohde. Siksi et luota yksinkertaisesti keneenkään.

Mikään ei voi vakuuttaa sinua siitä, ettet käy läpi samanlaista hyväksikäyttöä uudelleen.

Kukaan ei voi vakuuttaa sinulle, että he vain yrittävät auttaa sinua.

Jokainen uusi ihminen elämässäsi voi olla mahdollinen manipuloija sinun silmissäsi.

Tämä tapahtuu sen jälkeen, kun narsisti on käyttänyt sinua hyväkseen, mutta muista, ettei se ole sinun vikasi.

Se on normaalia, ettet luota keneenkään, koska sinä luotit häneen ja katso, mitä sait – epävarmuutta, tuskaa ja henkisen romahduksen.

3. Sinä olet allapäinmilta tunteiltasi

Sinä opit parisuhteessasi narsistin kanssa, että sinun ei tule tuntea mitään. Koska joka kerta, kun tunsit jotain, hän imi nuo tunteet huiviksi ja ruokki näin omaa energiaansa jättäen sinut tyhjäksi ja hajotetuksi.

Joten selviytyäksesi hänestä sinä opit olemaan tunteeton. Sinä opit olemaan täysin mielenkiinnoton.

Juttu on siinä, että niin kauan, kuin sinä kiinnostat narsistia ja niin kauan, kun näytit hänelle, että sinua sattui, hän jatkoi palaamistaan imeäkseen tämän sinusta.

Kun sinusta tuli tylsä, hänellä ei enää ollut syytä palata luoksesi. Kun sinusta tuli mielenkiinnoton ja merkityksetön, hän menetti mielenkiintonsa.

Sinä teit sen ja hätistit hänet tiehensä. Mutta nyt sinun täytyy oppia koskettamaan tunteitasi jälleen. Nyt sinä piiloudut niiltä, kuten piilotat kaiken muunkin.

4. Tunnet olevasi eksyksissä

Niin pitkän aikaa hän ohjasi elämääsi. Niin pitkän aikaa hän päätti, mitä sinä teet ja kuinka sen teet. Mikään ei ollut sinusta kiinni.

Mutta nyt yhtäkkiä sinä olet vapaa tekemään mitä tahansa. Sinä olet vapaa toimimaan juuri niin, kuin sinä haluat ja se pelottaa sinua.

Sinä katselet ympärillesi koko ajan nähdäksesi, onko hän siinä kehottamassa sinua lopettamaan ja tekemään, kuten hän sanoo.

Sinä et vieläkään voi ottaa elämääsi hallintaasi. Sinua on manipuloitu niin pitkään, että et ole varma siitä, kuinka saada elämäsi takaisin.

Siksi jotkut naiset rikkovat ei yhteydenpitoa –sääntöä ja palaavat narsistin luokse, koska he tuntevat olevansa eksyksissä.

Joten he palaavat takaisin ainoan tuntemansa luokse. Hänen.

Tämäkin menee ohitse. Sinun tulee ymmärtää, että ajan pitää kulua, sinun tulee antaa vartalollesi ja mielellesi aikaa toipua.

Silloin sinä saat takaisin elämäsi hallinnan. Älä koskaan tee virhettä ja palaa miehen luokse, joka hyväksikäytti sinua.

5. Normaali elämä vaikuttaa satumaiselta

Sinä koet erilaisia tunteita. Sinä olet onnellinen, surullinen, masentunut ja ahdistunut. Sinun tunteesi ovat sekavia ja ne muuttuvat nopeasti.

Sen jälkeen, kun hän manipuloi sinua, sinä jatkat itsesi epäilemistä ja siksi sinulla on vaikeuksia saada takaisin oma normaali elämäsi.

Sinä kyseenalaistat itseäsi siitä, oletko tarpeeksi hyvä ja oletko järjissäsi ja kyvykäs elämään omillasi.

Hän on syöttänyt sinulle myrkkyä ja nyt kun hän on poissa, sinä olet hukassa, mutta mikä tärkeintä, sinä olet vapaa.

Käytä hyväksesi tuki ja rakkaus, joita saat läheisiltäsi ja käy läpi parantumisprosessin askeleet sen jälkeen, kun olet paennut narsistista hyväksiäyttä yksi kerrallaan.