Skip to Content

10 Kurjaa Asiaa, Jotka Viime Vuosi Opetti Minulle, jotka Auttavat Minua Vuonna 2019

10 Kurjaa Asiaa, Jotka Viime Vuosi Opetti Minulle, jotka Auttavat Minua Vuonna 2019

Ajoittain tuo mennyt vuosi oli minulle elävää helvettiä. Mutta nyt näen, että se oli sen arvoista.

Kaikki tuo tuska, kaikki vastoinkäymiset ja haasteet olivat sen arvoisia.

Tiedätkö miksi? Koska vuosi 2018 satutti minua, mutta se myös opetti minulle arvokkaan asian.

Eniten kaikista – se näytti minulle, että minä olen tarpeeksi vahva aina noustakseni tuhkasta eikä mikään voi hajottaa minua.

1. Antamaan anteeksi

Ensimmäinen asia, jonka vuosi 2018 opetti minulle, oli anteeksiantamisen tärkeys. Mutta minä en oppinut tätä helpon kautta.

Sen sijaan minun piti käydä läpi kuukausien kauna ennen kuin ymmärsin, että sinun vain täytyy hyväksyä anteeksipyyntö, jota et saanut.

Ja sinun ei tarvitse tehdä sitä sen ihmisen vuoksi, joka sinua loukkasi – sinun täytyy tehdä se oman itsesi vuoksi, koska se on ainoa keino saavuttaa vapaus.

2. Sinä olet itse oma sankarisi

Ennen tuota vuotta olisin voinut vannoa, että voin aina luottaa vähintään viiteen ihmiseen elämässäni. Mutta kun vaikeudet saapuivat elämääni, tämä muutti asiaa.

2018 opetti minulle, että sinä olet aina omillasi, vaikka sinulla olisi kuinka monta ystävää ja läheistä perheenjäsentä.

Nämä ovat kaikki ihmisiä, jotka voivat olla siinä sinua varten ja voivat ojentaa auttavan kätensä, mutta loppujen lopuksi sinä olet ainoa, joka voi taistella omia demonejasi vastaan.

Ja sinä olet ainoa, jonka tulee ne voittaa, ilman kenenkään apua.

3. Ei ole olemassa täydellisyyttä

Kauan sitten tavoittelin täydellisyyttä. Ja yritin aina parhaani saadakseni täydellisen parisuhteen ympärilläni olevien ihmisten kanssa.

Ja sitten ymmärsin, ettei täydellisyyttä ole olemassakaan ja että sinä et voi koskaan miellyttää kaikkia vaikka kuinka yrittäisit.

Kasvoin ymmärtämään, että ainoa asia, minkä voin tehdä, on varmistaa, että minusta tulee paras mahdollinen versio itsestäni.

Olen oppinut rakastamaan epätäydellisyyksiäni, koska en olisi tämä ihminen tänään, jos minussa ei olisi noita puolia itsessäni.

4. Ihmisiä tulee ja menee elämästäsi

Sen jälkeen, kun ymmärsin, etten oikeasti voi nojata kehenkään, lopulta hyväksyin sen, että ihmiset tulevat ja menevät elämästäni.

Vaikka kuinka yrittäisin pitää heidät. Ja siihen asiaan en voi vaikuttaa.

Totuus on, että sinä rakastat jotain ihmistä koko sydämestäsi ja sinä voit olla heistä varma, mutta siinä on silti olemassa mahdollisuus, että he valitsevat jonkun toisen sinun sijaan.

On silti olemassa mahdollisuus, että he kävelevät pois luotasi silloin, kun sitä vähiten odotat.

Mutta tiedätkö, mikä tässä asiassa on hienoa? Se on se, että elämä jatkuu senkin jälkeen, vaikka joku hylkäisi sinut.

Ei ole olemassa sellaista ihmistä, jota ilman et voi elää – minä takaan sen sinulle.

5. Voit antaa kaiken ihmiselle, jolta et saa mitään takaisin

Yksi surkea asia, jonka vuosi 2018 minulle opetti, on se, että ei kaikki, mitä annat, palaa sinulle.

Voit antaa kaiken rakkautesi miehelle, joka ei koskaan rakasta sinua tarpeeksi. Voit tehdä uhrauksia jonkun vuoksi, joka ei koskaan ole valmis nostamaan sormeakaan sinun vuoksesi.

2018 opetti minulle, ettei minun kannata luoda odotuksia ketään muuta kohtaan, kuin itseäni.

Se opetti minulle, että jotkut ihmiset eivät koskaan arvosta sinua, vaikka kuinka paljon antaisit itsestäsi heille.

Mutta se opetti myös sen, että en ollut hölmö pitäessäni sydäntäni kämmenelläni. Se, minkä kiitoksen heiltä sain, on heidän häpeänsä ja he ovat ainoita, joita voi siitä syyttää.

6. Kaikilla ei ole hyvä sydän

Kun olet rakastava ja välittävä ihminen, voit odottaa muiden olevan samanlainen. Sontaa!

Ei kaikilla ole hyvä sydän, ei kaikki halua sinulle hyvää eikä kaikilla ole hyvät aikeet. Valitettavasti minun oli opittava tämä rankemman kautta.

Totuus on, että olemassa on myrkyllisiä ihmisiä, jotka käyttävät sinua hyväkseen, ihmisiä, jotka särkevät sydämesi ilman, että ajattelevat seuraamuksia ja ihmisiä, jotka käyttävät haavoittuvuuttasi hyväkseen.

Joten sen sijaan, että pohdit heidän syitään ja sen sijaan, että pohdit, miksi joku teki sinulle harmia, hyväksy heidät sellaisena, kuin he ovat ja lähde ajoissa pois.

7. Ihmiset eivät muutu

2018 opetti minulle, että rakkaus ei muuta toista ellei he itse päätä niin tehdä. Ja vaikka he sen tekisivät, jotkin syvimmät persoonallisuuden piirteet pysyvät samoina.

Voit antaa heille kaiken rakkautesi, voit kohdistaa kaikki panostuksesi heihin ja omistautua täysin heille, mutta heistä ei koskaan tule sitä ihmistä, jollaista heistä haluat.

Joten sen sijaan, että tuhlaat vuosia sellaiseen, jonka kanssa et sovi yhteen, hyväksy heidät sellaisena kuin he ovat ja lähde.

8. Et voi pelastaa sellaista, joka ei halua tulla pelastetuksi

Milloin tahansa yrität pelastaa sellaista, joka kieltäytyy siitä, ainoa asia, mitä teet on antaa heidän raahata sinut mukanaan omaan pimeyteensä.

Et voi näyttää valoa sellaiselle, joka ei halua sitä nähdä.

Luota minuun – olen oppinut tämän oman kokemukseni kautta.

9. Rakkaus ei ole aina tarpeeksi

Yksi kipeimmistä asioista, joita viime vuosi minulle opetti, on se, että joskus rakkaus ei riitä. Kyllä, rakkaus on upeaa, mutta valitettavasti se ei ole kaikkivoipa, vaikka niin paljon halusin niin uskoa.

Tiedän, että tätä on vaikea hyväksyä, mutta sinun tulee kohdata se totuus, että sinä et yksinkertaisesti sovi kaikkien kanssa yhteen.

Että jotkut ihmiset ei ole tarkoitettu olevan sinun, vaikka kuinka paljon rakkautta te jakaisitte.

10. Joskus sinun tulee hajota voidaksesi toipua

Yksi asia, jonka vuosi 2018 opetti, on se, että joskus Luoja hajottaa sinut vain voidaksene korjata sinut.

Joskus sinun tulee olla hajalla vain siksi, että sinulla on mahdollisuus liimata itsesi taas kasaan. Joskus sinun tulee käydä läpi paljon ymmärtääksesi sen, mikä on elämässä tärkeää.

Ja näin juuri kävi minulle. Vaikka en uskonut sitä ensin, lopulta ymmärsin, että kaikki tapahtuu tarkoituksella ja suuremman hyvän vuoksi.

Jokainen vuoden 2018 jättämä arpi on lopulta arvokas ja kaikki kokemani tuska auttoi minua olemaan tämä nainen, joka olen tänään.